Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Laptop Acer Aspire 5742 nie działajacy klawisz - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Hardware (/hardware-28-f)
+--- Wątek: Laptop Acer Aspire 5742 nie działajacy klawisz (/laptop-acer-aspire-5742-nie-dzialajacy-klawisz-31751-t)

Laptop Acer Aspire 5742 nie działajacy klawisz - roksii750 - 16.03.2013 13:20

witam mam problem. nie działa mi klawisz "w" na klawiaturze. gdy wlaczam komputer "piszcz, pika" przez jakis czas pozniej normalnie sie wlacza i przy wlaczeniu systemu gdy wejde np w przegladarke "w
" samo sie pojawia "wwwwwww" itd. gdy nacisne na w przestaje ale pozniej juz nie dziala wgl.

prosze o pomoc. uzywam klawiatury ekranowej aktualnie

nie moge rowniez zrobic "ż"

RE: Laptop Acer Aspire 5742 nie działajacy klawisz - thermalfake - 16.03.2013 18:17

A nie była czasem klawiatura podlana cieczą ? Bo z tego co piszesz następują zwarcia - literka w jest tak jakby przyciśnięta i wysyła sygnał do kontrolera, jak się wciska non stop to efekt jest ten sam, sprzęt zaczyna piszczeć.
Laptopa proszę zanieść do serwisu, w warunkach domowych nie da się tego naprawić.

RE: Laptop Acer Aspire 5742 nie działajacy klawisz - szymnax - 19.05.2013 12:02

miałem ten sam problem po zalaniu, na początku poskutkowało wyciągnięcie klawisza oraz podważenie całej ramki od Niego, (oczywiście klawisz nie działał już wcale.) Po wymianie klawiatury na nową wszystko śmiga Cwaniak