![]() |
Windows 7 partycje dysku - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Windows 7 partycje dysku (/windows-7-partycje-dysku-3172-t) |
Windows 7 partycje dysku - kalisz1955 - 19.12.2009 14:23 Po zainstalowaniu systemu postawiłem ogólnie 3 partycje C system oraz G i H. G-nazwałem Filmy , a H Dokument , i do pewnego czasu było OK.Ale niedawno zauważyłem ze znikły moje nazwy partycji, i system przypisał je jako Dysk Lokalny.I jest problem bo nawet jak chce zmienić to nie przyjmuje nazwy która nadaje partycji,ale jak otworze Zarządzanie Komputerem ,to partycje maja nazwę taka jaka ja nadałem,Czy ktoś się spotkał z takim problemem? RE: Windows 7 partycje dysku - Lalik - 19.12.2009 15:59 A spróbuj może wejść we wlaciwości każdego dysku i tak mu zmienić etykietę, u mnie działa bez najmniejszego problemu ![]() zmiana działa pod warunkiem że jestes zalogowany jako administrator RE: Windows 7 partycje dysku - kalisz1955 - 19.12.2009 17:08 Niestety też nie zmienia się nazwa partycji, ale dzięki za podpowiedź. Może jeszcze jakiś pomysł? RE: Windows 7 partycje dysku - slump - 19.12.2009 17:57 To tylko strzał, ale może w zarządzanie dyskami z nazw usuń myślnik i wtedy zobacz jak się zachowa? Jak to nie pomoże zaloguj się na konto prawdziwego administratora i sprawdź. RE: Windows 7 partycje dysku - kalisz1955 - 19.12.2009 21:14 Niestety usunięcie myślnika nic nie dało, ale dzięki. Tym bardziej, że jeszcze parę dni temu było wszystko OK z podpisem partycji. Nie wiem od czego to się stało, czy po instalacji jakiegoś programu, czy np. po instalacji Kasperskiego ,którego zainstalowałem na próbę, ale wróciłem do NOD 32. Może jeszcze ktoś będzie miał jakieś pomysł. Będę sprawdzał ten wątek kilka razy dziennie. Z góry dziękuje. RE: Windows 7 partycje dysku - Nostromo - 20.12.2009 04:06 Jeżeli nie możesz zmienić standardowo PPM>zmień nazwę, spróbuj: EASEUS Partition Manager 4.11, http://www.dobreprogramy.pl/EASEUS-Partition-Master,Program,Windows,12861.html, po uruchomieniu>wskaż dysk, którego nazwę chcesz zmienić ,PPM>label, zmień nazwę na to co chcesz>Apply, po restarcie spokojnie poczekaj, może chwile potrwać, powinno być dobrze. Małe licho jak dotąd mnie nie zawiodło, nie tylko w tak drobnych sprawach... Pozdrawiam RE: Windows 7 partycje dysku - kalisz1955 - 20.12.2009 16:06 Nostromo dziękuję,ale też nie pomogło-chyba dam sobie spokój z tym błędem,dziękuję wszystkim za porady RE: Windows 7 partycje dysku - slump - 20.12.2009 22:53 Nie jest wesoło. Coś takiego znalazłem:przeczytaj ten temat RE: Windows 7 partycje dysku - kalisz1955 - 21.12.2009 12:56 Niestety jak na razie nic nie daje rady zmiana nazw partycji. Choć zastanawiam się czy nie ma z tym błędem coś wspólnego program Windows 7 Manager i opcja Immunizes, ale sprawdzę to przy innej okazji jak postawie od nowa system. |