Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Odpowiedni laptop do gier. - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Hardware (/hardware-28-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Odpowiedni laptop do gier. (/odpowiedni-laptop-do-gier-31452-t)

Odpowiedni laptop do gier. - Arcania1991 - 06.03.2013 11:36

Witam. Chce kupić sobie laptop do gier. Max mogę wydać 2700 zł, nie więcej. Co do wielkości matrycy to celuję jedynie w 17,3", nie interesują mnie 15". Szukałem już trochę i znalazłem taki od Lenovo:

http://proline.pl/?p=IBM+59-357999

Co o nim sądzicie? Poradzi sobie z grami? Prosił bym o opinie i porady. Pozdrawiam.

RE: Odpowiedni laptop do gier - thermalfake - 06.03.2013 23:03

To zależy czego oczekujesz od "laptopa do gier".
To jest przeciętny laptop parametrycznie tzn ma dość dobry procesor i od biedy akceptowalną grafikę. Lepiej zrezygnować z i7 na rzecz i5 bo od tego przyrostu wydajności nie będzie a dołożyć do lepszej grafiki. No i oczywiście z legalnym systemem niż jeśli miałby znowu na tym zawitać lewy ultimate.
Kupowałem dokładnie taki sam model ale na i5 i z GT630 - szału w grach nie robi i to co Ty przedstawiasz też niczym lepszym nie będzie.

RE: Odpowiedni laptop do gier - Arcania1991 - 07.03.2013 16:38

Chodzi mi o gry takie jak Far Cry 3 / Skyrim / Crysis 3 / BF3 - Czy ten laptop uciągnie takie gry?

I drugie pytanie. Co byś polecał innego? lecz tylko z matrycą 17,3.

PS. I jeszcze jedno pytanie z innej " beczki ".

Czy duża jest różnica w poborze prądu między laptopem a komputerem stacjonarnym wyposażonym w zasilacz 500W?

RE: Odpowiedni laptop do gier - thermalfake - 07.03.2013 17:51

Chodzić na minimalnych ustawieniach będą ale sprzęt się bardzo szybko zestarzeje i za jakiś czas wymagające gry powiedzą dość.
Za te pieniądze i z matrycą o jakiej piszesz nie dostaniesz nic mocniejszego oraz sensownego.
Pobór prądu trzeba przeliczyć ale już teraz mogę powiedzieć - średniej klasy komputer z grafiką z lepszej półki zeżre w szczycie 250-300W max natomiast laptop max 1/3 - zasilacze mają przeciętnie do maksymalnego obciążenia 65W albo 90W, mocniejsze to rzadkość. Najmocniejsze jakie widziałem były w Dellu Precision M6700 -> 19V*12A czyli nieco ponad 200W mogą w stanie oddać laptopowi.

RE: Odpowiedni laptop do gier - Arcania1991 - 08.03.2013 09:06

Ok, dzięki wielkie za porady i pomoc. Temacik do zamknięcia. Pozdrawiam.

Odpowiedni laptop do gier (rozwiązany) - Zguba25 - 08.03.2013 23:30

Wątek rozwiązany.