![]() |
Rozwiązany Kupno systemu: płyta a recovery? - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Rozwiązany Kupno systemu: płyta a recovery? (/kupno-systemu-plyta-a-recovery-31440-t) |
Kupno systemu: płyta a recovery? - cinq - 05.03.2013 21:30 mam pytanie kilka dni temu zakupilem laptop z systemem Win 7 home premium nie dostalem plyty tylko oryginalny klucz do systemu czy moge gdzies go pobrac zeby miec go na plycie mowa o samym systemie?? RE: kupno systemu - thermalfake - 05.03.2013 21:55 Otworzyć podręcznik użytkownika w formie papierowej albo zajrzeć na stronę supportu producenta i dowiedzieć się w jaki sposób wykonuje się nośniki recovery (przywracania). Na razie kopię (obraz) fabrycznego systemu masz na dysku (najczęściej w formie ukrytej partycji odzyskiwania). Nie podajesz tak podstawowej i logicznej informacji do udzielenia odpowiedzi jaką jest producent laptopa. Wujek google jest, materiały video na YT są, biuletyny ze stron producenta są, informacji w sieci pełno. RE: kupno systemu - cinq - 05.03.2013 22:51 tzn system przywracania sobie zrobilem ,tylko ze to jest 5plyt dvd a jak sie orientuje to sam win7 miesci sie na 1 przepraszam posiadam HP pavilion g series RE: kupno systemu - thermalfake - 05.03.2013 23:11 To jest Twój fabryczny system (o ile nie pomyliłeś tego z funkcją systemową - kopia zapasowa). Jeden nośnik masz wtedy kiedy to jest wersja sklepowa oem/box - bez dodatków producenta. HP wysyła nośniki kiedy sprzęt jest na gwarancji oraz po nieodpłatnie. RE: kupno systemu - cinq - 05.03.2013 23:18 tzn jak wlaczalem po raz pierwszy laptopa to pokazal sie komunikat czy chce utworzyc kopie przywracania i sobie nagralem, po za tym mam utworzony dysk o nazwie "recovery" . ale wlaczylem opcje system zjechalem na sam dol i jest cos takiego jak klucz oem czy moge przez to jakos to zrobic czy lepiej zglosic sie do HP o plytke co mi proponujesz ja jestem lajikem w tych sprawach i licze na profesjonalna odp , a moze sklep w ktorym kupilem laptop powinien mi udostepnic plytke z win7?? RE: kupno systemu - thermalfake - 06.03.2013 07:35 Dalej nie rozumiesz, nośnik z systemem masz już zrobiony. Nikt Ci nie udostępni jednego nośnika z systemem. Recovery to Twój "system". RE: kupno systemu - cinq - 06.03.2013 19:43 czyli mam taka partycje jak "recovery" i to moj system RE: kupno systemu - thermalfake - 06.03.2013 21:45 Tak, to jest jedno pierwotne źródło a drugie to płyty jakie wypaliłeś i tyle. PS. Na forum obowiązuje poprawna interpunkcja - zdania piszemy jak uczyli w szkole. RE: kupno systemu - cinq - 06.03.2013 22:30 ok dziękuje ci RE: kupno systemu - Zguba25 - 07.03.2013 20:41 Zamknąć ? RE: kupno systemu - cinq - 10.03.2013 16:41 a mam pytanie calkiem z innej beczki , posiadam program do optymalizacji systemu "tune up utilities" czy on naprade poprawia wydajność mojego systemu?? RE: kupno systemu - Maxim128 - 10.03.2013 17:54 Poprawia na pewno. Ale bardziej polecam CCleaner lub Glary Ullites. |