![]() |
BSOD i problemy z zamykaniem systemu Windows 7 - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: BSOD i problemy z zamykaniem systemu Windows 7 (/bsod-i-problemy-z-zamykaniem-systemu-windows-7-3142-t) |
BSOD i problemy z zamykaniem systemu Windows 7 - sliderps - 17.12.2009 22:23 Witam. Na moim nowym laptopie Asus UL80VT zainstalowałem W7 - professional, na początku ciągle pojawiał się problem BLUE SCREEN co chwile wywalał jakiś błąd - już myślałem że to wina systemu albo nawet samego laptopa, okazało się że najnowsze GG 10 powodowało ten problem, już wiele osób miało podobnie więc temat znany, starsza wersja gg i basta, ale.. ostatnio dzieje się coś takiego, że jak klikam ZAMKNIJ (nie hibernuj, nie uśpij itp.) to wyłącza się, zapisuje ustawienia, następnie wygasa ekran, wiatrak przestaje chodzić ale świecą się 3 diody funkcyjne i dioda POWER. Wszystko było ok, gdyby nie to że tak naprawdę on się wcale nie wyłącza - dlaczego? Ponieważ wciaskając ponownie przycisk POWER nie reaguje, trzeba dopiero przytrzymać jakieś 5sek. twardy reset i wtedy wszystko wygasa. Z trybem HIBERNACJI jest to samo, jak już go zahibernuje to nie można go przywrócić, to samo - twardy reset i dopiero. Moje pytanie, czy to może być wina uszkodzonego w jakiś sposób laptopa?? Jak mogę to wykluczyć, bo jeżeli nie dorobiony Windows 7 to jakoś damy rady, ale na testowanie sprzętu po kupnie mam 10dni - i jeżeli okaże się później że laptop jest uszkodzony to będzie problem, dlatego proszę o rady, mi osobiście wydaje się że problem leży pewnie gdzieś w systemie ale pewności nie mam. RE: Windows 7 problem z wyłączaniem - War_3_ - 17.12.2009 22:27 Czy masz zainstalowane najnowsze sterowniki? Zwłaszcza do płyty głównej? Jeżeli nie skorzystaj z Tego tematu. RE: BSOD i problemy z zamykaniem systemu Windows 7 - slump - 18.12.2009 00:25 Zobacz też, czy porady z tego tematu Ci nie pomogą. |