![]() |
Rozwiązany Czy warto mi inwestować w chłodzenie wodne - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Rozwiązany Czy warto mi inwestować w chłodzenie wodne (/czy-warto-mi-inwestowac-w-chlodzenie-wodne-31366-t) |
Czy warto mi inwestować w chłodzenie wodne - BeastWarrior - 03.03.2013 10:37 Mam dylemat czy zainwestować w chłodzenie wodne czy może trochę tańsze powietrzem (oczywiście wtedy z wyższej półki) Mój Pc to: I7 950 4-rdzenie 3,07Ghz 8GB RAM GeForce GTX 660 1GB Warto?:exclamation: RE: Czy warto mi inwestować w chłodzenie wodne - thermalfake - 03.03.2013 20:46 Jeśli priorytetem nie jest zupełna cisza oraz buda od czasu do czasu jest przesuwana, coś z niej demontowane to odpuściłbym sprawę. Na instalację wodną trzeba spoglądać bo o nie jest tak, że jak włączysz to działa bezawaryjnie latami. No i kompletne zestawy renomowanych firm są bardzo drogie a nie wiem jak się czujesz w instalacjach home-made. Wodne miało by sens gdybyś zakuł w blok grafikę ale skoro masz ja na gwarancji to ja bym do zakończenia jej nie ryzykował. Dobry wicher dla cpu i cichy przeciąg w budzie wystarczy. RE: Czy warto mi inwestować w chłodzenie wodne - BeastWarrior - 19.03.2013 19:30 OK dzięki za pomoc na pewno skorzystam ![]() |