![]() |
Rozwiązany wyskakujące strony z reklamami - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Bezpieczeństwo Windows 7 (/bezpieczenstwo-windows-7-15-f) +--- Wątek: Rozwiązany wyskakujące strony z reklamami (/wyskakujace-strony-z-reklamami-31356-t) |
wyskakujące strony z reklamami - burmus - 02.03.2013 20:16 Witam, na wstępie chciałbym się przywitać i pozdrowić wszystkich forumowiczów Od kilku dni podczas przeglądania stron uruchamia mi się w nowym oknie strona z reklamami. Najczęściej jest to pl.balagana.net z reklamą Lokalizatora znajomych lub reklama z grami. Na maszynie ma antywira Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows (w tej chwili mam komunikat że jeden z modułów nie może zostać uruchomiony, jest to moduł zapory sieciowej nie można jej uruchomić) Zainstalowałem też Malwarebytes Anti-Malware, który wykrył jednego konia i jeszcze jeden jakiś syf. Wszystko usunąłem jednak dalej co jakiś czas wyskakują mi te reklamy. Przeskanowałem system i mam prośbę o sprawdzenie logów. Logi: OTL: OTL.txt pzdr RE: wyskakujące strony z reklamami - OBCY1910 - 03.03.2013 01:09 A jakiej przeglądarki używasz ?? To są tak zwane wyskakujące okienka moim zdaniem można je zablokować. RE: wyskakujące strony z reklamami - burmus - 03.03.2013 14:58 używam Chrome i Firefox, i przy obu przeglądarkach jest ta sama sytuacja przeglądałem wczoraj zainstalowane programy i znalazłem program Contextual Tool Extrafind odinstalowałem ale jest bez zmian Kaspersky znalazł plik: 03-03-13 14:01:28 Wykryto potencjalnie zainfekowany obiekt Nieznana aplikacja Wykryty: PDM.Keylogger C:\WINDOWS\SYSTEM32\LOGONUI.EXE sprawdziłem rozmiar tego pliku i ma 27648 bajtów (znalazłem w sieci że tyle powinien mieć) czy mogę prosić o sprawdzenie tych logów, czy może powinienem przenieść je do poddziału logów chciałem też uruchomić "Sprzątanie" w OTL ale nie wiem czy mi nie namiesza w systemie pzdr RE: wyskakujące strony z reklamami - fasola403 - 14.03.2013 23:48 Próbowałeś zainstalować dodatek do przeglądarek - Adblock? RE: wyskakujące strony z reklamami - burmus - 15.03.2013 06:53 Nie, nie instalowałem tego dodatku bo chciałem odszukać przyczynę tych wyskakujących okien. To były dwa rodzaje reklam. Piszę były bo od kilku dni mam spokój. W FireFoxie znalazłem jakiś dziwny dodatek, który miał w nazwie coś związanego z Facebook'iem (chyba coś jak "smile .. Facebook ..". Odinstalowałem, przeskanowałem komputer antywirem i na razie jest spokój. RE: wyskakujące strony z reklamami - fasola403 - 17.03.2013 15:46 Jeżeli kiedykolwiek problem się powtórzy zainstaluj adblock-a ![]() |