![]() |
Kolory w Kompozycji Podstawowej Windows 7 - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Kolory w Kompozycji Podstawowej Windows 7 (/kolory-w-kompozycji-podstawowej-windows-7-3135-t) |
Kolory w Kompozycji Podstawowej Windows 7 - Traianus - 17.12.2009 18:00 Mam problem otóż nie mogę zmienić koloru paska tytułowego w kompozycji podstawowej "Podstawowy Windows 7" . Nie chcę aero a kompozycji podstawowej nie mogę sobie dostosować, zmieniam kolory pasków tytułowych akceptuję i nic się nie zmienia, ciągle jest ohydny popielaty. Jak go zmusić do zastosowania zmian ? RE: Kolory w Kompozycji Podstawowej Windows 7 - Luke - 17.12.2009 18:33 Możesz zmieniać kolory kompozycji "Klasyczny Windows" i zmiany kolorów pasków tytułowych dotyczą właśnie tej kompozycji. Nie można zmienić kolorów kompozycji "Podstawowy Windows", ponieważ są one na stałe zapisane w postaci bitmap w pewnych plikach systemowych. PS. Aczkolwiek przyznam się, że od pewnego czasu pracuję nad aplikacją do zmiany kolorów kompozycji "Podstawowy Windows" i już mi się udało zmienić te kolory. Ale jeszcze wiele szczegółów w moim programie wymaga dopracowania. Jednak myślę, że w przyszłości wydam to narzędzie i zmiana tych kolorów nie będzie problemem. ![]() RE: Kolory w Kompozycji Podstawowej Windows 7 - Traianus - 17.12.2009 19:08 A czy można jakoś ręcznie podmienić taką bitmapę ![]() RE: Kolory w Kompozycji Podstawowej Windows 7 - Luke - 17.12.2009 21:45 Można, można. Tylko, że tych bitmap jest... 601. ![]() O, zobacz sobie: ![]() Łatwo się domyślić, do czego służy obrazek (426). ![]() ![]() Skoro już o tym piszę, to pokażę Ci jeszcze wersję 0.0.0.1 alfa alfa alfa alfa alfa mojego programu. ![]() ![]() [URLN=http://www.otofotki.pl/img12/el1458_Kolory Windows.jpg.html] ![]() RE: Kolory w Kompozycji Podstawowej Windows 7 - Traianus - 18.12.2009 18:17 Hmmm a znasz jakiś programik do edycji plików . Theme u mnie akurat obrazeczki zaczynają się od numerku 508 ![]() ![]() RE: Kolory w Kompozycji Podstawowej Windows 7 - przemvelbenny - 12.05.2010 16:30 Luke no to ja czekam na Twój program ![]() ![]() RE: Kolory w Kompozycji Podstawowej Windows 7 - Trojaq - 01.07.2010 10:12 Witam. Jeżeli temat jeszcze aktualny to przyłączam się do oczekiwania na program Luke'a ;D lub na jakieś wskazówki co do edycji kompozycji podstawowej. RE: Kolory w Kompozycji Podstawowej Windows 7 - mozartos - 16.07.2010 15:05 Witam serdecznie (to mój pierwszy post). Chciałbym zapytać czy jest jakakolwiek możliwość zmiany koloru paska start w kompozycji podstawowej Windows 7? Bardzo mnie denerwuje ten kolor, a niestety moja karta nie daje rady przy aero. BTW. Luke możesz udostępnić ten program ? ![]() RE: Kolory w Kompozycji Podstawowej Windows 7 - przemvelbenny - 07.09.2010 14:42 @Luke I co, są jakieś postępy odnośnie tego programu? ![]() |