![]() |
Usunięcie partycji z systemu zainstalowanego fabrycznie - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Usunięcie partycji z systemu zainstalowanego fabrycznie (/usuniecie-partycji-z-systemu-zainstalowanego-fabrycznie-31198-t) |
Usunięcie partycji z systemu zainstalowanego fabrycznie - filozof - 24.02.2013 13:44 Mój Windows 7 używa aż 4 partycji. [attachment=5158] Potrzebuję dwóch na drugi system (minimum jednego). Chciałbym żeby została partycja recovery. Czy można usunąć partycję /dev/sda3? Czy można to zrobić bez reinstalacji systemu? Jeżeli tak to jak ;p? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. RE: Usunięcie partycji z systemu zainstalowanego fabrycznie - karim - 26.02.2013 14:39 Rozumiem, że partycja ta nie jest ukryta. Masz prawdopodobnie utworzone 4 partycje podstawowe (na max. 4). Wystarczy rozszerzyć partycję podstawową do rozszerzonej, w której możesz tworzyć partycje logiczne ![]() RE: Usunięcie partycji z systemu zainstalowanego fabrycznie - thermalfake - 26.02.2013 17:40 Dla mnie to już jest sieczka. Widać ktoś się zaczął bawić w zakładanie partycji bi wszystkie są puste. Zastrzeżona powinna mieć 100MB a nie 1000KB. Nie wiem dlaczego partycja DATA ma te 100MB. Dlaczego partycja Acer ma 15GB jak prawdopodobnie to była partycja z recovery i powinna mieć nazwę PQService. Wywaliłbym wszystko w kosmos i postawił na czysto OEM;a z nowym układem partycji a jako nauczkę na przyszły raz robić nośniki recovery oraz kopię mbr przed grzebaniem w partycjach. |