Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Transfer danych z Thunderbird do Outlook 2010 - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Transfer danych z Thunderbird do Outlook 2010 (/transfer-danych-z-thunderbird-do-outlook-2010-31151-t)

Transfer danych z Thunderbird do Outlook 2010 - patemar - 22.02.2013 19:38

Na kompie z Win 7 mam Thunderbirda v.17 oraz Outlooka 2010. Do tej pory używając Thunderbirda stworzyłem wiele katalogów "tematycznych" i do nich wrzucałem odpowiednią korespondencję (otrzymywana i wysyłaną). Teraz chcę przesiąść się na Outlooka i tu problem, bo nie umiem sobie poradzić z przeniesieniem tych katalogów wraz z korespondencją w nich zawartą. Listy są liczone w tysiącach, a katalogi w setkach więc odpada jakikolwiek ręczny proces. Wprawdzie temat transferu danych pojawia się w necie od czasu do czasu ale nigdzie nie ma w miarę prostego albo aktualnego rozwiązania, dotyczącego Outlook 2010. Z uwagi na stosowany Win 7 odpada sposób via Outlook Express. Nie działa mi też sposób z MboxProxy (może ktoś podpowie łopatologicznie jak użyć tego narzędzia?). Tak więc jestem w kropce, a rozwiązanie potrzebne "na wczoraj". Pomoże ktoś?

Pozdrawiam
Patemar