Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Wolne uruchamianie systemu po formacie - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Wolne uruchamianie systemu po formacie (/wolne-uruchamianie-systemu-po-formacie-30942-t)

Wolne uruchamianie systemu po formacie - Morien - 15.02.2013 20:22

Witam, wczoraj zrobiłem format Windows 7 64bit. Teraz mam pewien problem gdy włączam laptop to włącza on się około 1 minuty, a przed formatem włączał się około 20s. Gdy już się włączy to trzeba chwile czekać żeby można było włączyć np. przeglądarke (wcześniej można było odrazu). Ogólnie wszytko wolniej działa: Internet itd. Naprawiłem rejestry, wyłączyłem zbędne programy które się uruchamiają przy starcie. Co jeszcze mogę zrobić? Czym to jest spowodowane? Czekam na odp.

RE: Wolne uruchamianie systemu po formacie - patryk011297 - 16.02.2013 00:13

To był pierwszy format ?Ja osobiście nie spotkałem się z takim problemem bo jeszcze nie formatowałem Uśmiechnięty ale mogę Ci podać kilka rad.Sciagnij sobie program optymizujacy komputer np: Tune Up Utilities 2013 ja używam go i jestem z niego zadowolony Uśmiechnięty a jak to nie pomoże to program typu ccleaner lub odkurzacz Cwaniak to na razie tyle jak coś jeszcze wymyśle to dam znać...

No tak przypomniało mi się sterowniki chipsetu masz zainstalowane?

a i jaki sprzet masz i ile masz ten sprzet ?

RE: Wolne uruchamianie systemu po formacie - thermalfake - 16.02.2013 23:04

Pierwsza rzecz - co ująłeś pod pojęciem "format" w laptopie.
Było to zainstalowanie na czysto systemu czy też może przywrócenie fabrycznego systemu z partycji/nośnika recovery.
Przypomnij sobie co instalowałeś zaraz po instalacji/przywróceniu.
Dogłębną i trafną analizę procesu uruchamiania do momentu jego zakończenia, której nie widzisz bo pulpit jest już załadowany przedstawia to co opisałem choćby w tym wątku
http://windows7forum.pl/windows-7-wolno-sie-wlacza-27974-t?pid=144853#pid144853