Problem z ustawieniami routera - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Inne (/inne-11-f) +--- Dział: Pozostałe systemy Windows (/pozostale-systemy-windows-31-f) +--- Wątek: Problem z ustawieniami routera (/problem-z-ustawieniami-routera-30814-t) |
Problem z ustawieniami routera - BLADE - 11.02.2013 19:38 Witam mam taki problem otóż po postawieniu świeżego systemu na laptopie ACER MS2264 ( Windows Vista Home Premium x32 ) wgraniu po instalacji wszystkich sterowników nie wykrywa mi routera i nie umiem sobie poradzić jak w nim włączyć opcję Wi-Fi abym mógł z internetu korzystać bezprzewodowo.Router posiadam model: Thomson TWG850-4U internet posiadam z UPC , gdy zadzwoniłem na infolinię to powiedziano mi aby zrobił reset routera za pomocą igiełki którą miałem z tyłu w dziurkę wsadzić.Po zastosowaniu się do instrukcji krótko pisząc wszystko trafiło , jak można samemu te 2 problemy rozwiązać może mi ktoś pomóc ? W opcji gdy wejdę w komputer i sieć wpisując login w SSID oraz hasło w opcji WPA2-PSK jest niby ok próbuje się łączyć lecz po 60 sekundach ukazuje się błąd i znów próbuje wybierać numer itd.Gdy podepnę pod usb wówczas net działa tylko bezprzewodowe łącze niestety nie.I jak wyłączyć opcję w przeglądarce Offline bo cały czas tylko tak próbuje się łączyć a jest nią IE9 , pozdrawiam i liczę na pomoc w rozwiązaniu wyżej wymienionego problemu. RE: Problem z ustawieniami routera - thermalfake - 11.02.2013 21:12 http://www.upc.pl/pdf/upc_instrukcja_obslugi_modemu_thomson_twg850-4u.pdf Od strony 49 masz dokładny opis. Czyli kablem ethernetowym podpinasz lapka do router'a. Wklepujesz adres 192.168..0.1; login pusty, hasło admin. przechodzisz do ostatniej zakładki i patrzysz jaki typ szyfrowania zastosowano Wireless -> Security (pokaż zrzut ekranu). Dla porównania na swoim komputerze wpisujesz netsh wlan show all, wynik możesz wrzucić na forum. Prawdopodobnie to co wykrył windows w algorytmie szyfrowania nie jest zgodne z tym co mamy w urzadzeniu. Zatem przejdź do centrum sieci i udostępniania, przejdź do profili i w swoim SSID - UPCxxxxxx zmień typ szyfrowania na taki jaki jest w routerze. RE: Problem z ustawieniami routera - BLADE - 11.02.2013 21:33 OK dzięki za szybką reakcję jutro gdy będę u tej osoby zastosuję się do instrukcji podanych przez Ciebie i zobaczę jaki będzie efekt końcowy.Gdyż laptopa wziąłem z powrotem do siebie lecz router został logiczne u tej osoby niestety. |