Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Instalacja sterowników chipsetu po każdym formatowaniu i reinstalacji systemu - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f)
+--- Wątek: Instalacja sterowników chipsetu po każdym formatowaniu i reinstalacji systemu (/instalacja-sterownikow-chipsetu-po-kazdym-formatowaniu-i-reinstalacji-systemu-30770-t)

Instalacja sterowników chipsetu po każdym formatowaniu i reinstalacji systemu - muminek - 09.02.2013 14:09

Witam kolegów.Powiem wprost,czy po każdym formatowaniu dysku (wgraniu nowego systemu) trzeba instalować strerowniki które dostałem do płyty głównej tupu chipset itd???Bo mam taki problem działają mi tylko usb 3.0 a dwa porty 2.0 nie.Jak wejdę w menadzer zadań to mam wykrzyknik w żółtym trójkącie przy Kontroler Uniwersalnej Magistrali (USB) czy to dlatego??wgrałem sterowniki z płyty głównej typu chipset i lan bo netu nie mialem,a nie wiem jak z reszta,czy to trzeba za każdym razem wszystkie instalować??Mój system to Win 7 ultimate 64bit.

RE: Win 7 a sterowniki z płyty głównej?? - Krzychu21 - 09.02.2013 14:51

Tak, za każdym razem trzeba instalować wszystkie, jeśli formatujesz dysk systemowy.

RE: Win 7 a sterowniki z płyty głównej?? - muminek - 09.02.2013 15:25

(09.02.2013 14:51)Krzychu21 napisał(a):  Tak, za każdym razem trzeba instalować wszystkie, jeśli formatujesz dysk systemowy.

czyli other też?

RE: Win 7 a sterowniki z płyty głównej?? - thermalfake - 09.02.2013 17:11

Zależnie od płyty głównej ale rzadko instaluję na nowszych płytach pecetowych sterownik chipsetu (jeśli to płyta intelowska) bo system ma już gotową paczuszkę.
Jaki jest kod błędu w managerze urządzeń i czy chipset instalowałeś jako pierwszy.
Przydało by się tak w ogóle na wstępie napisać co to z model płyty głównej bo na razie to rozmowa w teorii.

RE: Win 7 a sterowniki z płyty głównej?? - muminek - 09.02.2013 18:56

(09.02.2013 17:11)thermalfake napisał(a):  Zależnie od płyty głównej ale rzadko instaluję na nowszych płytach pecetowych sterownik chipsetu (jeśli to płyta intelowska) bo system ma już gotową paczuszkę.
Jaki jest kod błędu w managerze urządzeń i czy chipset instalowałeś jako pierwszy.
Przydało by się tak w ogóle na wstępie napisać co to z model płyty głównej bo na razie to rozmowa w teorii.

Msi b75ma-e33 kompatybilna jest z Win 7 i 8 usb 3 i sat 3 ma też.Wpierw zainstalowalem lan bo netu nie było a potem chipset,bios obsługiwany już myszką Uśmiechnięty

(09.02.2013 18:56)muminek napisał(a):  
(09.02.2013 17:11)thermalfake napisał(a):  Zależnie od płyty głównej ale rzadko instaluję na nowszych płytach pecetowych sterownik chipsetu (jeśli to płyta intelowska) bo system ma już gotową paczuszkę.

Msi b75ma-e33 kompatybilna jest z Win 7 i 8 usb 3 i sat 3 ma też.Wpierw zainstalowalem lan bo netu nie było a potem chipset,bios obsługiwany już myszką Uśmiechnięty

procesor i3 3220 ivy bridge,4gb ram ddr3 1333mhz,dysk sata 250Gb