Rozwiązany Sterowniki do Y580 - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f) +---- Wątek: Rozwiązany Sterowniki do Y580 (/sterowniki-do-y580-30745-t) |
Sterowniki do Y580 - kuba@webqwerty - 08.02.2013 22:00 Witam, Gdyż zamówiłem sobie y580 i dodatkowo osobno windows 8 pobrałem z tej strony lenovo: http://support.lenovo.com/pl_PL/downloads/default.page? sterowniki pod win 8. Na jakimś forum czytałem że instalować sterowniki należy po kolei, dlatego mam prośbę abyście napisali mi w jakiej kolejności je zainstalować. Drugą sprawą jest że laptop posiada 2 karty graficzne: Intel i Nvidie. Na innym forum dotyczącym innego modelu Lenovo czytałem że do poprawnego przełączania grafik potrzeby jest Optimus Nvidia. Czy do tego modelu też jest potrzebny ? ponieważ na stronie Lenovo nie ma go. RE: Sterowniki do Y580 - thermalfake - 08.02.2013 23:02 (08.02.2013 22:00)kuba@webqwerty napisał(a): Witam, W zasadzie z taką durną nieco polityką spotkałem się tylko z sony vaio (notabene wcale nie tani sprzęt a aktualizacje ich to jeden przekręt). Zaczynasz od sterowników chipsetu, dalej przykładowo sterownika grafiki intela, potem dedykowanej a następnie kolejność nie jest już ważna. Instalowałem ostatnio w innym nowym modelu Lenovo dla win8 i nie ma z tym najmniejszego problemu, że musi być jakaś szczególna kolejność. Cytat:Drugą sprawą jest że laptop posiada 2 karty graficzne: Intel i Nvidie. Na innym forum dotyczącym innego modelu Lenovo czytałem że do poprawnego przełączania grafik potrzeby jest Optimus Nvidia. Czy do tego modelu też jest potrzebny ? ponieważ na stronie Lenovo nie ma go. Nvidia Optimus to technologiczna nazwa przełączania grafik. Masz zainstalować sterownik Intela i Nvidii (będą linki na stronie modelu) i to tylko tyle. Poza tym posty staraj się umieszczać staranniej - w dziale o innych systemach. RE: Sterowniki do Y580 - kuba@webqwerty - 09.02.2013 12:38 Dzięki. Temat można zamknąć. Sterowniki do Y580 (rozwiązany) - Zguba25 - 09.02.2013 13:44 Wątek rozwiązany. |