Rozwiązany Problem z ikonkami na pulpicie. - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Rozwiązany Problem z ikonkami na pulpicie. (/problem-z-ikonkami-na-pulpicie-30744-t) |
Problem z ikonkami na pulpicie. - PiotrekZabrze - 08.02.2013 21:56 Dzień Dobry Mam otóż taki problem. Na pulpicie miałem folder z plikami o wadze 260 mb, chciałem go spakować winrarem i podzielić na części po 50 mb. W ustawieniach winrara dałem zamiast 50 mb, same 50. Ilość partów zalała mi wówczas cały pulpit, zaczęło powodować wieszanie windows. Jakimś cudem udało usunąć mi się wszystkie te pliki rar z pulpitu. Problem polega ze od tego czasu, podczas przesuwania ikonek na pulpicie, tworzenia nowego folderu na pulpicie etc strasznie muli komputer sięgając zużycie procesora do nawet 50 procent. Gdy chciałem zmienić rozmiar ikonek na pulpicie z małych ma średnie, nagle pojawiły się na pulpicie kolejne party winara po czym system wrócił sam do małych ikonek i te części z winrara znikły. Czy można coś na to poradzić ? Mój system to Windows 7 home edition 64 bit RE: Problem z ikonkami na pulpicie - Asmod96 - 08.02.2013 22:05 Jesteś pewny, że usunąłeś wszystkie utworzone party? Niektóre mogły nie zmieścić na pulpicie i są tak, jakby poza nim... Parę razy miałem sytuację zbyt wielu elementów na pulpicie i prawie zawsze początkowo usuwałem tylko te widoczne. Prawym klikiem posortuj ikony na pulpicie, żeby zobaczyć czy wszystkie party zostały usunięte. RE: Problem z ikonkami na pulpicie - PiotrekZabrze - 08.02.2013 22:14 Sprawdziłem, masz racje , jest tego wiecej, ale jest tych czesci tak dużo ze nie wiem czy reczne usuwanie ma sens. Moge sie tego jakoś pozbyc z pulpitu ? RE: Problem z ikonkami na pulpicie - thermalfake - 08.02.2013 23:19 Dostań się do C:\Users\Twoja_nazwa_usera\Desktop i wytnij wszystkie party. Przy kolejnym dzieleniu uważaj po prostu żeby nie robić tego bezpośrednio na pulpit a do folderu np c:\tmp czy coś w ten deseń. RE: Problem z ikonkami na pulpicie - PiotrekZabrze - 08.02.2013 23:37 Dzięki, podziałało, problem znikł Problem z ikonkami na pulpicie (rozwiązany) - Zguba25 - 08.02.2013 23:44 Wątek rozwiązany. |