Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Problem ze słuchawkami i głośnikami podczas rozmowy przez teamspeak - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+--- Wątek: Problem ze słuchawkami i głośnikami podczas rozmowy przez teamspeak (/problem-ze-sluchawkami-i-glosnikami-podczas-rozmowy-przez-teamspeak-30734-t)

Problem ze słuchawkami i głośnikami podczas rozmowy przez teamspeak - JinLisek - 08.02.2013 16:32

Witam. Jestem nowym użytkownikiem tego forum i mam chyba dosyć niespotykany problem (pytałem już na innym forum i nikt mi nie odpisał). Otóż mam laptopa, Dell Inspiron 7720 i często na nim gram przez internet. Problem w tym, że kiedy się łączę przez komunikator głosowy (skype, teamspeak) to dźwięk z komunikatora idzie na słuchawki, natomiast dźwięk z innych programów (gier) jest nadal przesyłany na głośniki, a co za tym idzie moi rozmówcy to słyszą z mojego mikrofonu co jest dosyć uciążliwe i irytujące... Chciałbym prosić o pomoc w skonfigurowaniu wszystkiego, tak aby po podłączeniu słuchawek cały dźwięk szedł na nie.

Mam jeszcze inny problem, ale nie jest tak istotny. W słuchawkach (Creative Fatal1ty) jest odłączany mikrofon, który powinien działać dobrze, ale czasem po podłączeniu słuchawek do laptopa owszem wykrywa mikrofon, ale na teamspeaku nadal dźwięk odbierany jest z mikrofonu wbudowanego w laptop.