Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Jak zrobić skrót na pulpicie - ciągły podgląd na pocztę @gmail. w Windows7 - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Jak zrobić skrót na pulpicie - ciągły podgląd na pocztę @gmail. w Windows7 (/jak-zrobic-skrot-na-pulpicie-ciagly-podglad-na-poczte-gmail-w-windows7-30680-t)

Jak zrobić skrót na pulpicie - ciągły podgląd na pocztę @gmail. w Windows7 - slashxxl - 07.02.2013 07:21

Witam

Spotkałem się wczoraj na lotnisku z ciekawym przypadkiem.

A mianowicie siedzący obok mnie gość miał otwartego laptopa (system wind7) to co zauważyłem na jego pulpicie do ciekawe skróty - miał m.in w dolnym rogu monitora okienko z poczty @gmail. - ciągły podgląd na pocztę.
Przyznam, że mnie bardzo takie rozwiązanie ułatwiło by pracę.
Czy ktoś z Was spotkał się z czymś takim - i jak to zrobić?

Za wszelką pomoc z góry serdeczne dzięki.

RE: Skróty na pulpicie - wind 7 - thermalfake - 07.02.2013 23:07

A skąd my wiemy co on miał na tym pulpicie. Pytasz jakbyśmy byli tam na miejscu.
Może używał gadżetu do odczytu poczty. Masz google (images) to szukaj jak pamiętasz tego wygląd.

RE: Skróty na pulpicie - wind 7 - peciaq - 08.02.2013 00:36

Prawdopodobnie korzystał z gadżetu GMaila za pomocą Rainmeter. Wątek na temat Rainmeter, jeśli masz czas przeglądać bo to kopalnia wiedzy, masz tutaj: RAINMETER.

RE: Skróty na pulpicie - wind 7 - Portator - 08.02.2013 09:07

Może to:
http://www.neowin.net/news/software/09/06/01/windows-7-gmail-notifier-application

RE: Skróty na pulpicie - wind 7 - slashxxl - 11.02.2013 23:21

thermalfake - ja nie pisze o innych skrótach niż Gmail.

RE: Skróty na pulpicie - wind 7 - Nostromo - 12.02.2013 14:51

Przypuszczam, ze rację ma pan peciaq, parę postów wyżej zasugerował Rainmeter.

Gmail Rainmeter może wyglądać różnie, zależnie od pomysłowości i potrzeb użytkownika.
Niektóre to tylko ikonka z ilością nieprzeczytanych maili i przyciskiem do skrzynki pocztowej, bardziej zaawansowane pokazują otrzymane wiadomości na pulpicie, zapełnienie-opróżnienie skrzynki.

na DeArt jest sporo przykładów

Kilka moich, robionych w różnych okresach:

[Obrazek: obraz010.png]

świeży pomysł ten u dołu, tak mały że wiadomości pokazuje w dymku po najechaniu myszką.