Głośniki nie działają w systemie 5.1 - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f) +---- Wątek: Głośniki nie działają w systemie 5.1 (/glosniki-nie-dzialaja-w-systemie-5-1-30281-t) |
Głośniki nie działają w systemie 5.1 - bngoiks - 24.01.2013 23:44 Witam ,mam problem z którym nie mogę sobie poradzić . Otóż ,posiadam głośniki Creative A500 5.1 ,lecz działają tylko dwa , sb'fer oraz centralny .Nie posiadam karty dzwiękowej ,poza zintegrowaną, którą jest Realtek ,wspomagana świeżo pobranymi sterownikami od producenta. Dodam ,ze w systemie jak i w ustawieniach karty wybrana jest konfiguracja 5.1 , podłączenie wejść też wydaje się poprawne ,gdyż próbowałem wszelkich kombinacji (chociaż to żadna filozofia) . Przeczytałem gdzieś ,ze być może nie grają wszystkie ,gdyż 5.1 nie działa na plikach mp3 (bo są dwustrumieniowe czy jakoś tak.). Wiec pobrałem kilka piosenek w formacie .APE ,jakość wyborna ,ale nadal pozostaję z działającymi tylko dwoma głośnikami. Dodam jeszcze ,ze wszystkie satelitki są sprawne ,gdyż wszystkie sprawdziłem pojedynczo . Jeśli ktoś jest w stanie mi pomóc to będe bardzo wdzięczny. Zdaje się ,ze to problem z oprogramowaniem? pozdrówka |