Karta sieciowa "połączenie lokalne" nie ma poprawnej konfiguracji IP - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Karta sieciowa "połączenie lokalne" nie ma poprawnej konfiguracji IP (/karta-sieciowa-polaczenie-lokalne-nie-ma-poprawnej-konfiguracji-ip-30264-t) |
Karta sieciowa "połączenie lokalne" nie ma poprawnej konfiguracji IP - olasek1 - 24.01.2013 19:56 Witam, nie moge połaczyć sięz interentem ze stacjonarnego komutera. Ruter restetowałam juz kilka razy, wklejam screen z ipconfig all Może ktoś pomóc? pozdr Ola RE: karta sieciowa "połączenie lokalne" nie ma poprawnej konfiguracji IP - thermalfake - 24.01.2013 20:52 Do wiersza poleceń z uprawnieniami administratora wpisać polecenia a potem zresetować komputer: netsh int ip reset c:\resetlog.txt netsh winsock reset ipconfig /flushdns ipconfig /registerdns RE: karta sieciowa "połączenie lokalne" nie ma poprawnej konfiguracji IP - olasek1 - 24.01.2013 21:06 wpisałam wszystkie polecenia, zresetowałam i nadal nic RE: karta sieciowa "połączenie lokalne" nie ma poprawnej konfiguracji IP - dhapollo - 24.01.2013 21:19 olasek1 - jaki ruter jak resetowałaś? Zobacz w opcjach rutera cy masz włączone DHCP. Jak dla mnie to DHCP na ruterze padło i nie chce się podnieść lub kabelek wypięty (ale u by krzyczało) RE: karta sieciowa "połączenie lokalne" nie ma poprawnej konfiguracji IP - olasek1 - 24.01.2013 21:31 (24.01.2013 21:19)dhapollo napisał(a): olasek1 - jaki ruter jak resetowałaś? Zobacz w opcjach rutera cy masz włączone DHCP. Jak dla mnie to DHCP na ruterze padło i nie chce się podnieść lub kabelek wypięty (ale u by krzyczało) a jak sprawdze dhcp? RE: karta sieciowa "połączenie lokalne" nie ma poprawnej konfiguracji IP - thermalfake - 24.01.2013 21:38 W chwili obecnej na swoim routerze nic nie sprawdzisz. Podaj jaki to model. Skąd mamy wiedzieć czy dobrze ten router jest zresetowany. A może być też tak, że zapora sysemowa/doinstalowana z pakietu antywirusowego lub internet security nie puszcza ruchu sieciowego. Stąd karta sieciowa nie może nawiązać połączenia sieciowego i uzyskać adresu IP z serwera DHCP na routerze. RE: karta sieciowa "połączenie lokalne" nie ma poprawnej konfiguracji IP - olasek1 - 24.01.2013 22:06 (24.01.2013 21:38)thermalfake napisał(a): W chwili obecnej na swoim routerze nic nie sprawdzisz. Podaj jaki to model. Skąd mamy wiedzieć czy dobrze ten router jest zresetowany. A może być też tak, że zapora sysemowa/doinstalowana z pakietu antywirusowego lub internet security nie puszcza ruchu sieciowego. Stąd karta sieciowa nie może nawiązać połączenia sieciowego i uzyskać adresu IP z serwera DHCP na routerze. model ZXDSL 832CII, jak moge sprawdzic ta zapore? |