![]() |
Rozwiązany Nie powiodła sie instalacja sterownika Realtek HD Audio (Rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f) +---- Wątek: Rozwiązany Nie powiodła sie instalacja sterownika Realtek HD Audio (Rozwiązany) (/nie-powiodla-sie-instalacja-sterownika-realtek-hd-audio-rozwiazany-3024-t) |
Nie powiodła sie instalacja sterownika Realtek HD Audio (Rozwiązany) - szponder - 12.12.2009 18:09 Witam. Problem polega na tym, ze przy instalowaniu sterowników HD Audio Realtek, wyskakuje mi "Nie powiodła sie instalacja sterownika Realtek HD Audio" Wcześniej instalowałem te same sterowniki na tym samym systemie i wszystko dobrze działało bez żadnego błędu. Zresetowałem BIOS, wyciągając baterie na 1 min i dalej to samo. Czy jest jakiś sposób na zainstalowanie tych sterowników ? Nie mogę zainstalować innych sterowników ponieważ dźwięk przy nich charczy, jedynie z tymi z płyty dźwięk dobrze chodzi. Z góry dziękuję. RE: Nie powiodła sie instalacja sterownika Realtek HD Audio - War_3_ - 12.12.2009 18:15 Na jakim systemie operacyjnym? Czy próbowałeś trybów zgodności/uruchomić jako administrator/na koncie administratora? RE: Nie powiodła sie instalacja sterownika Realtek HD Audio - szponder - 12.12.2009 18:26 Windows7 Tak próbowałem. W trybie zgodności, jako administrator. ... dalej ten sam błąd. @edit... czy format dysku to naprawi ? RE: Nie powiodła sie instalacja sterownika Realtek HD Audio - slump - 12.12.2009 22:16 A może chcesz zainstalować sterowniki nie do tej wersji Windows co trzeba (mam na myśli 32/64 bit)? RE: Nie powiodła sie instalacja sterownika Realtek HD Audio - War_3_ - 12.12.2009 22:18 Format wcale nie musi pomóc. RE: Nie powiodła sie instalacja sterownika Realtek HD Audio - szponder - 13.12.2009 10:04 @slump, instalowałem sterowniki które miałem na płycie i wszystko działało, podkreślając, że próbuje zainstalować te same sterowniki na tym samym systemie i nie działa. @War_3_, zainstalowałem te sterowniki na Windows XP i wszystko działało. RE: Nie powiodła sie instalacja sterownika Realtek HD Audio - slump - 13.12.2009 12:33 Może stosując się do: Szukanie i aktualizacja sterowników oraz identyfikacja sprzętu (porada) Ci się uda. RE: Nie powiodła sie instalacja sterownika Realtek HD Audio - Nostromo - 13.12.2009 12:45 ![]() jeżeli masz jeszcze np. Vistę, czy XP mógłbyś ręcznie wskazać instalację sterownika z partycji na której ten sterownik dobrze działa z innym systemem. Mi to pomaga np. przy problemach z nieznanymi urządzeniami itd itp. Tonący brzytwy się chwyta...mam nadzieję że się nie wygłupiłem. RE: Nie powiodła sie instalacja sterownika Realtek HD Audio - szponder - 13.12.2009 17:40 Panowie działa ! mój błąd... otwieralłem sterowniki w zgodnosci z Windows XP ... sterowniki zainstalowałem w trybie zgodnosci Vista. Bardzo wszytskim dziękuję za pomoc i poswięcony mi czas. |