Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Nie powiodła sie instalacja sterownika Realtek HD Audio (Rozwiązany) - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f)
+---- Wątek: Rozwiązany Nie powiodła sie instalacja sterownika Realtek HD Audio (Rozwiązany) (/nie-powiodla-sie-instalacja-sterownika-realtek-hd-audio-rozwiazany-3024-t)

Nie powiodła sie instalacja sterownika Realtek HD Audio (Rozwiązany) - szponder - 12.12.2009 18:09

Witam.

Problem polega na tym, ze przy instalowaniu sterowników HD Audio Realtek, wyskakuje mi "Nie powiodła sie instalacja sterownika Realtek HD Audio"
Wcześniej instalowałem te same sterowniki na tym samym systemie i wszystko dobrze działało bez żadnego błędu.

Zresetowałem BIOS, wyciągając baterie na 1 min i dalej to samo.
Czy jest jakiś sposób na zainstalowanie tych sterowników ?

Nie mogę zainstalować innych sterowników ponieważ dźwięk przy nich charczy, jedynie z tymi z płyty dźwięk dobrze chodzi.

Z góry dziękuję.

RE: Nie powiodła sie instalacja sterownika Realtek HD Audio - War_3_ - 12.12.2009 18:15

Na jakim systemie operacyjnym?
Czy próbowałeś trybów zgodności/uruchomić jako administrator/na koncie administratora?

RE: Nie powiodła sie instalacja sterownika Realtek HD Audio - szponder - 12.12.2009 18:26

Windows7
Tak próbowałem.
W trybie zgodności, jako administrator.
... dalej ten sam błąd.

@edit...

czy format dysku to naprawi ?

RE: Nie powiodła sie instalacja sterownika Realtek HD Audio - slump - 12.12.2009 22:16

A może chcesz zainstalować sterowniki nie do tej wersji Windows co trzeba (mam na myśli 32/64 bit)?

RE: Nie powiodła sie instalacja sterownika Realtek HD Audio - War_3_ - 12.12.2009 22:18

Format wcale nie musi pomóc.

RE: Nie powiodła sie instalacja sterownika Realtek HD Audio - szponder - 13.12.2009 10:04

@slump, instalowałem sterowniki które miałem na płycie i wszystko działało, podkreślając, że próbuje zainstalować te same sterowniki na tym samym systemie i nie działa.

@War_3_, zainstalowałem te sterowniki na Windows XP i wszystko działało.

RE: Nie powiodła sie instalacja sterownika Realtek HD Audio - slump - 13.12.2009 12:33

Może stosując się do: Szukanie i aktualizacja sterowników oraz identyfikacja sprzętu (porada) Ci się uda.

RE: Nie powiodła sie instalacja sterownika Realtek HD Audio - Nostromo - 13.12.2009 12:45

Uśmiechnięty @ Szponder, czy siódemka jest jedynym systemem, jakiego w tej chwili używasz na swoim komputerze, bo
jeżeli masz jeszcze np. Vistę, czy XP mógłbyś ręcznie wskazać instalację sterownika z partycji na której ten sterownik dobrze
działa z innym systemem. Mi to pomaga np. przy problemach z nieznanymi urządzeniami itd itp.
Tonący brzytwy się chwyta...mam nadzieję że się nie wygłupiłem.

RE: Nie powiodła sie instalacja sterownika Realtek HD Audio - szponder - 13.12.2009 17:40

Panowie działa !

mój błąd...

otwieralłem sterowniki w zgodnosci z Windows XP ...
sterowniki zainstalowałem w trybie zgodnosci Vista.

Bardzo wszytskim dziękuję za pomoc i poswięcony mi czas.