Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Problem z udostępnianiem. (rozwiązany) - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Forum (/forum-1-f)
+--- Dział: Kosz (/kosz-3-f)
+--- Wątek: Problem z udostępnianiem. (rozwiązany) (/problem-z-udostepnianiem-rozwiazany-29933-t)

Problem z udostępnianiem. (rozwiązany) - Drakix - 14.01.2013 09:54

Witam, jestem nowy więc postaram się jak najdokładniej opisać problem. Możliwe, że jest dużo takich tematów ale ja nie znalazłem rozwiązania.
To tak zakupiłem Tablet GoCleaver A73 i chciałem pochodzić sobie w intenecie lecz do tego potrzeba WIFI. Posiadam laptopa SATELITE C850-12R, i zrobiłem tak jak kazali na jednym forum, żeby:
ikonta komputerka na pasku --> Otwórz Centrum sieci i udostępniania --> Skonfiguruj nowe połączenie lub nową sieć --> Skonfiguruj sieć AD-HOC --> Potem wpisuje login i hasło. No i jest już sieć. Tylko że jak chcem ją połączyć to pisze tylko komunikat "Oczekiwanie na urzytkowników"... Chciałem się połączyć z netem przez tableta to WIFI wyszukuje, ale tablet niechce połączyć się z nim. Jeżli jest to pomocne to internet ciągne tylko z Modemu USB (Huwaei MF 195).

Niewiem co mam zrobić, jeżeli ktoś by był tak miły i uprzejmy to prosił bym o dokładne informacje. Co mam zrobić .Zakłopotany

Tutaj SS:
[attachment=5037]

Jeżeli będzie potrzebnych wiecej SS, piszcie.

RE: Problem z udostępnianiem. - Magnetar - 14.01.2013 10:43

http://windows7forum.pl/czy-mozna-udostepnic-internet-wirtualne-wifi-na-konsole-29274-t
-------------------------------------
no i jak tam kolega ogarnął temat ?

RE: Problem z udostępnianiem. - Drakix - 15.01.2013 15:50

To tak. Nie zrobie tego hot-spota.
Ale ściągnołem programik Connectify (programik do tworzenia hot-spotów, w laptopie). No i okej ! Tworzy sieć wszystko pięknie ładnie ... Tylko jak chcem połączyć się tabletem z tym WI-Fi, to w tablecie cały czas pisze "Uzyskiwanie adresu IP...", i tak cały czas ....
Dorzuce pare SS:

[attachment=5046]

Witam, ponownie PROBLEM ROZWIĄZANY ! mój kochany ESET blokował połącczenie Cwaniak)

Problem z udostępnianiem. (rozwiązany) - Zguba25 - 15.01.2013 22:14

Wątek rozwiązany.