![]() |
Laptop nie wykrywa zewnętrznego mikrofonu - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Laptop nie wykrywa zewnętrznego mikrofonu (/laptop-nie-wykrywa-zewnetrznego-mikrofonu-29858-t) |
Laptop nie wykrywa zewnętrznego mikrofonu - Okatawo - 11.01.2013 17:45 Jak w temacie, mój laptop nie widzi mikrofonu... Mikrofon na pewno sprawny w blaszaku działa... Oczywiście widzi mikrofon wbudowany w lapka ale on strasznie szumi. Sterowniki mam Realtek. Podłączam każde wejście sprawdziłem i działa tylko wbudowany, w sterownikach ustawiłem żeby widział zewnętrze urządzenia czy jakoś tak i nie działa..... Gniazda działają bo w sterach pokazuje się że podłączono ![]() Pokazywanie wyłączonych urządzeń jest ![]() RE: MSI GT725 laptop -Nie widzi zewnętrznego mikrofonu - rafal723 - 11.01.2013 21:31 Co to za mikrofon ? Instalowałeś sterowniki ? Sprawdź czy najnowsze lub zainstaluj DriverMax'em. DriverMax 6.39: ![]() RE: Laptop nie wykrywa zewnętrznego mikrofonu - peciaq - 12.01.2013 09:37 Tutaj nauczony doświadczeniem radzę jednak Slim Drivers zamiast Driver Maxa. Używałem kiedyś obu, ale stwierdzam jednak na korzyść SlimDrivers. RE: Laptop nie wykrywa zewnętrznego mikrofonu - Okatawo - 12.01.2013 11:12 Zainstalowałem tym nie pomogło, ze strony producenta nie pomogło oraz ze strony realtek też nie... Jak nie było sterowników kiedy odinstalowałem to w panel sterowania/dźwięki/ nagrywanie wyskoczył mikrofon i działała ale po instalacji sterownika znika i pojawia się tylko systemowy... |