Problem z połączeniem internetowym "Internet ADSL" - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Problem z połączeniem internetowym "Internet ADSL" (/problem-z-polaczeniem-internetowym-internet-adsl-2975-t) |
Problem z połączeniem internetowym "Internet ADSL" - Tasi - 09.12.2009 16:51 Witam, Posiadam Windows 7 x64 Ultimate i mam taki mały "problem" z ustawieniami połączenia internetowego. O co chodzi, otóż posiadam Neostradę oraz modem Sagem F@st 800, sterowniki pięknie się zainstalowały natomiast (jak to zawsze bywa ze sterami modemu Neo) instaluje się dodatkowo połączenie Internet ADSL, miesza mi to w systemie i ogólnie jest upierdliwe, gdyż co usunę to połączenie (zarówno połączenie jak i skrót) to po restarcie systemu od nowa ono jest, wkurza mnie to gdyż gdyby go nie było Neostrada łączyła by się automatycznie wraz ze startem systemu, a tak muszę troszkę się z tym pobawić... Pytanie : da się to usunąć permanentnie ? Tak żeby po restarcie systemu już tego nie było ? Wydaje mi się że 7-ka sama to instaluje od nowa, nie wiem jak sobie z tym poradzić Może ktoś miał ten problem ? Proszę pomóżcie. RE: Problem z połączeniem internetowym "Internet ADSL" - spikexxl - 09.12.2009 18:23 Po pierwsze jeszcze nie spotkałem się z modemem od neostrady żeby łączył się automatycznie podczas startu systemu (To tylko moje spostrzeżenie. Na co dzień używam routera, dziewczyna używa tego modemu). Instalowałem ten właśnie modem pod siódemkę i wpierw pobrałem najnowsze sterowniki, a następnie zainstalowałem modem wybierając z listy VCMUX 0/35. Potem jak system uruchomił się ponownie to wymienione przez Ciebie połączenie się pojawia. W nim wpisujesz nazwę użytkownika i hasło zaznaczając żeby pamiętał hasło i dajesz połącz. Przy każdym starcie systremu tak się robi tzn. klikasz na połączenie i dajesz połącz (nie musząc już oczywiście podawać nazwy użytkownika i hasła bo są zapamiętane przez system). Na Twoje pytanie Czy da się to usunąć permanentnie ? Tak żeby po restarcie systemu już tego nie było ?. Odpowiadam, że nie da się, chyba że kupisz router i zastąpisz nim modem. Pozdrawiam |