Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Program do zwiększenia pingu - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f)
+--- Wątek: Program do zwiększenia pingu (/program-do-zwiekszenia-pingu-29641-t)

Program do zwiększenia pingu - muscular - 04.01.2013 20:15

Witam wszystkich serdecznie.Chcialbym się zapytać,czy jest możliwośc zwiększenia pingu jakimś programem i czy będzie to dzialalo na stalym lączu?

RE: Program do zwiekszenia pingu - peciaq - 05.01.2013 11:15

A po co chcesz zwiększać ping? Uśmiechnięty

RE: Program do zwiekszenia pingu - muscular - 05.01.2013 16:10

Chcialbym coś przetestować Cwaniak

RE: Program do zwiekszenia pingu - thermalfake - 05.01.2013 20:44

Nie słyszałem o czymś takim bo ping nie jest ustawialny w systemie. Najkrócej mówiąc to czas odpowiedzi serwera po wysłaniu do niego pakietu icmp. Na czas odpowiedzi składa się wiele czynników - długość trasy, ilość przeskoków tzw hop count (ilość routerów po drodze), wydajność i obciążenie tychże routerów, stan linii abonenckiej w przypadku stałego łącza adsl i jeszcze pewnie jakieś inne.
W moim rozumowaniu żeby uzyskać większe pingi trzeba zapchać swoją sieć ruchem programami typu P2P ze zwiększoną ilością jednoczesnych połączeń w ustawieniach. Inna opcja to ustawienie sobie odpowiedniej trasy pakietów o której wiesz, że jest zawodna, przeciążona itp.

RE: Program do zwiekszenia pingu - muscular - 06.01.2013 15:17

thermalfake slyszalem,że program Net tools coś takiego może robić.Więc wychodzi na to,że są takie programy które mogą zwiększyć ping.Tylko jest maly problem z tym programem:''System Windows nie może uzyskać dosępu do określonego urządzenia,ścieżki lub pliku.Możesz nie mieć odpowiednich uprawnień,aby uzyskać dostęp do tego elementu''.Próbowalem w to wejść jako administrator i dalej ten sam komunikat wyskakuje.Nie wiem co jest grane.Co mam zrobić w tym wypadku?

RE: Program do zwiekszenia pingu - muscular - 07.01.2013 01:27

Dobra możecie zamknąć ten post,żeby tutaj wam nie zaśmiecal Cwaniak