![]() |
Rozwiązany Windows 7 x64 problem z plikiem ComSpc32.dll (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Rozwiązany Windows 7 x64 problem z plikiem ComSpc32.dll (rozwiązany) (/windows-7-x64-problem-z-plikiem-comspc32-dll-rozwiazany-2950-t) |
Windows 7 x64 problem z plikiem ComSpc32.dll (rozwiązany) - Jaro2_PL - 08.12.2009 18:09 Witam. Ostatnio jak włączam system wyskakuje mi komunikat: "Wystąpił problem podczas uruchamiania pliku: C:\Users\JAROSA~1\AppData\Local\Temp\ComSpc32.dll Nie można odnaleźć określonego modułu" Pojawia się za każdym uruchomieniem. Nie czuje że coś pracuje nie tak jak powinno. Jak pozbyć się takiego problemu? Załączam screen, po uruchomieniu systemu. [attachment=314] RE: Windows 7 x64 problem z plikiem ComSpc32.dll - slump - 08.12.2009 19:47 W msconfig zobacz czy coś się odwołuje do tego i jeśli tak wyłącz ten wpis. Przeskanuj sobie komputer CCClener lub podobnym programem. RE: Windows 7 x64 problem z plikiem ComSpc32.dll - Inixi - 08.12.2009 19:52 To oznacza, że jakaś aplikacja próbuje się uruchomić na starcie, która była ustawiona, ale została z jakiegoś powodu skasowana... 1. Sprawdź, czy w tej ścieżce znajduje się taki plik. 2. Sprawdź, czy jakaś aplikacja nie siedzi w "Startup" albo "Autostart" (Menu Start>Wszystkie programy>Autostart lub Startup) 2. Jeżeli nie znajduje się, to: - wchodzisz w menu start, wpisujesz "regedit" (uruchom najlepiej jako administrator) - sprawdzasz w nastepujących scieżkach, czy nie ma jakiegoś podejżanego programu w postaci klucza: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce (to powinno być puste, czyli nie mieć żadnego klucza oprócz (Default)) HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run (to powinno byc puste, czyli nie miec żadnego klucza oprócz (Default)) HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce (to powinno być puste, czyli nie mieć żadnego klucza oprocz (Default)) Poza tym system działa prawidłowo P.S. A propos postu powyżej, nie polecam stosowania zewnętrznych aplikacji. RE: Windows 7 x64 problem z plikiem ComSpc32.dll - Jaro2_PL - 09.12.2009 11:30 Dzięki. Problem rozwiązany. Był jakiś program którego nie znałem, przeskanowałem NOD-em i ładnie usuąłem (nie był zainfekowany). Był w "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run" Teraz już ładnie się wszystko otwiera, bez żadnych wyskakujących okienek. ![]() Temat do zamknięcia. |