Problem z instalacją sterowników do TP-link TL-WN722N - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Problem z instalacją sterowników do TP-link TL-WN722N (/problem-z-instalacja-sterownikow-do-tp-link-tl-wn722n-29469-t) |
Problem z instalacją sterowników do TP-link TL-WN722N - sikkens - 29.12.2012 23:13 wita mam sprawę otóż. Chcę zainstalować modem wiFI TP-link TL-WN722N na komputerze z system Windows 7 64 bit. PŁYTA GŁÓWNA - msi-760gm-p21fx pamięć ram - 8gb ram procesor - AMD X6 FX-6100 i nie reaguje na nic podłączam modem pod usb wyskakuje w MENADŻERZE URZĄDZEŃ pod karty sieciowe wyskakuje usb2.0wlan. Instaluje stery z płytki i nic, odinstalowuje je i instaluje najnowsze z strony producenta i nic. Nie wiem co robić. Robię to samo na moim komputerze Windows 7 64bit. płyta główna - P31-ES3G procesor - Q9550 pamięć ram- 4gb i instaluje ten sam modem podłączam i wkładam płytkę z sterownikami i od razu śmiga RE: problem z instalcja modemu - thermalfake - 30.12.2012 01:04 To nie jest modem a adapter usb do obsługi wlan czyli potocznie wifi. Ten "dongle" wkładasz do którego portu usb - ze standardem 2.0 czy 3.0 (ma inny kolor) ? Jeśi do 3.0 musisz sobie doinstalować sterownik obsługujący ten kontroler gdyż nie jest on zintegrowany z chipsetem płyty głównej. RE: problem z instalcja modemu - sikkens - 30.12.2012 02:12 normalnie do portu 2.0 RE: problem z instalcja modemu - thermalfake - 30.12.2012 02:20 To co się to robi "i nic" ? Instalujesz sam sterownik czy dodatkowo program do zarządzania tym donglem ? RE: problem z instalcja modemu - sikkens - 30.12.2012 02:22 dodam to że instalacja sterowników + modem sagem fast ( Neostrada ) też przebiegła nieudanie. A używałem tych samych sterowników co na moim komputerze. instaluje sterownik do tego modemu TP-link i nic nie chce go zainstalować. A na moim komputerze po podłączeniu wyskoczyło, wykryto urządzenie usb.2.0 wlan włożyłem płytkę z sterownikami i automatycznie zainstalował i po instalacji wyskoczyła pełna nazwa urządzenia. |