Laptop ASUS K52Je sam się wyłącza - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Forum (/forum-1-f) +--- Dział: Kosz (/kosz-3-f) +--- Wątek: Laptop ASUS K52Je sam się wyłącza (/laptop-asus-k52je-sam-sie-wylacza-29439-t) |
Laptop ASUS K52Je sam się wyłącza - lemonic902 - 29.12.2012 10:48 Witam wszystkich forumowiczów. Mam bardzo uciążliwy problem odnośnie mojego laptopa firmy ASUS. Problem pojawia się gdy otworze jakąś grę np. TES: Skyrim lub World of Warcraft. Gra działa dosłownie chwile po czym pojawia się czarny ekran, a następnie laptop się wyłącza. Za każdym razem gdy problem występuje mogę usłyszeć dosyć głośne "buczenie", nie wiem jak to określić, ale pojawia się dźwięk jak gdyby wentylator zaczął przyspieszać. Po ponownym uruchomieniu laptopa system windows nie wyświetla żadnych komunikatów (żadnych okien) wspominających cokolwiek o zaistniałym problemie. Nie wiem czy jest to spowodowane brakiem jakiegoś oprogramowania czy też można winić za to sprzęt. Liczę na pomoc w zdiagnozowaniu źródła problemu i pozbycia się go, gdyż jak już wspomniałem jest on uciążliwy Mój Laptop to Asus K52Je Procesor: Intel Core i3, 4x 2,40GHz RAM: 3GB Karta Graficzna: ATi Mobility Radeon HD 5400 Zasilacz: jest to fabryczny zasilacz asusa, który otrzymałem wraz z laptopem P.S. jakieś 2 tygodnie temu aktualizowałem wszystkie sterowniki w moim laptopie za pomocą DriverMax RE: Asus K52Je sam się wyłącza - Hacker - 29.12.2012 12:59 Sprawdź czy zasilacz jest dobrze podpięty - czy się nie odłącza. Czy wymagania tej gry przekraczają twój sprzęt ? RE: Asus K52Je sam się wyłącza - lemonic902 - 29.12.2012 13:10 zasilacz jest dobrze podpięty, a obie gry które wymieniłem powinny śmigać na co najmniej średnich ustawieniach. co więcej, obie gry przed rokiem działały bez zarzutu, laptop nigdy nie był w serwisie i nie było z nim żadnych problemów. próbowałem je reinstalować kilka razy ale i to nie przyniosło żadnych efektów RE: Asus K52Je sam się wyłącza - bqb - 29.12.2012 13:55 prawy klik na komputer, zarządzaj, narzędzia systemowe, podgląd zdarzeń, dzienniki systemu windows i tam w tych dziennikach poszukaj problemu, najlepiej włącz grę, jak komputer uruchomi się ponownie, to w tych dziennikach poszukaj błędów. |