Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Jak zmienić rodzaj miniaturek zdjęć w folderach? - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Jak zmienić rodzaj miniaturek zdjęć w folderach? (/jak-zmienic-rodzaj-miniaturek-zdjec-w-folderach-29359-t)

Jak zmienić rodzaj miniaturek zdjęć w folderach? - kosok86 - 26.12.2012 15:34

Witam.
Mam pytanie co zrobic żeby zamiast takiego widoku miniaturek zdjęć w folderach:
[Obrazek: 331screenshot00173.png]

...mieć taki:
[Obrazek: 786screen.png] ?

oraz dlaczego w jednym folderze (pierwszym) nie pokazują mi sie miniaturki??
[Obrazek: przechwytywanielp.jpg]
?
Pozdrawiam.

RE: Miniaturki zdjęć w folderach... - thermalfake - 26.12.2012 20:48

Z tego co wiem to "no way".
Microsoft nie zamierza zmienić/rozbudować stylu XP przy wyświetlaniu miniatur.

RE: Miniaturki zdjęć w folderach... - kosok86 - 26.12.2012 21:07

Ale mi sie wydaje że miałem widok miniatur w kwadratach, tylko ze mi sie to zmienilo ale nie wiem jak i dlaczego.

RE: Miniaturki zdjęć w folderach... - thermalfake - 27.12.2012 15:47

No to Ci się wydaje, że tak było. Masz google to poszukaj jak ludzie rozpaczliwie chcieli by mieć niemal wszystkie funkcje tak jak w XP a przecież to już inny produkt.

RE: Miniaturki zdjęć w folderach... - Zguba25 - 27.12.2012 23:38

W 1 folderze najprawdopodobniej nie pokazują Ci się miniaturki, ponieważ jest on pusty, lub są w nim inne foldery, a bezpośrednio w tym folderze nie ma pliku.

Trochę to zawiłe, ale myślę, że zrozumiesz Cwaniak

RE: Miniaturki zdjęć w folderach... - kosok86 - 28.12.2012 19:32

Rozumiem, ale nie masz racji niestety. W tym folderze są normalnie zdjęcia tak jak w pozostałych, dlatego mnie to dziwi...

RE: Miniaturki zdjęć w folderach - bqb - 28.12.2012 21:19

A czy jak wejdziesz do tego folderu, to pokazują Ci się miniatury zdjęć, jak ustawisz średnie i duże ikony? Nie masz czasem ustawionej ikonki katalogu na taką konkretnie?

RE: Jak zmienić rodzaj miniaturek zdjęć w folderach? - kosok86 - 28.12.2012 22:22

Jak wejde do katalogu to pokazuja mi sie miniaturni zdjec i mam ustawione na duze ikony.
(28.12.2012 21:19)bqb napisał(a):  Nie masz czasem ustawionej ikonki katalogu na taką konkretnie?
hmm nie rozumie za dardzo :/

RE: Jak zmienić rodzaj miniaturek zdjęć w folderach? - bqb - 28.12.2012 22:38

Chodzi o to, czy przypadkiem w tym przypadku nie ustawiłeś wyglądu ikony katalogu na którąś konkretnie ikonę.
Prawy klik na ikonie, właściwości, dostosowywanie i tam masz na dole zmień ikonę, natomiast u góry powinieneś mieć jeszcze optymalizuj ten folder dla: i coś wybrane. Możesz jeszcze wejść do panelu sterowania, opcje folderów, widok i tam odznaczyć "ukryj chronione pliki systemu operacyjnego" oraz "ukryte pliki i foldery" i zaznaczyć na "pokaż ..." dać OK, wejść do tego katalogu, poszukać pliku Thumbs.db i go usunąć.

RE: Jak zmienić rodzaj miniaturek zdjęć w folderach? - kosok86 - 28.12.2012 22:51

(28.12.2012 22:38)bqb napisał(a):  CMożesz jeszcze wejść do panelu sterowania, opcje folderów, widok i tam odznaczyć "ukryj chronione pliki systemu operacyjnego" oraz "ukryte pliki i foldery" i zaznaczyć na "pokaż ..." dać OK, wejść do tego katalogu, poszukać pliku Thumbs.db i go usunąć.
Pomogło Uśmiechnięty dziekuje badzo.

RE: Jak zmienić rodzaj miniaturek zdjęć w folderach? - bqb - 28.12.2012 22:53

A co konkretnie pomogło? BTW, jest przycisk Pomógł Zadowolony

RE: Jak zmienić rodzaj miniaturek zdjęć w folderach? - kosok86 - 28.12.2012 22:54

Mam jeszcze 1 pytanie. Kiedy podłączam moje telefon (Samsung Galaxy Ace 2) do PC za pomocą kabla USB i chce przeglądać zdjęcia z karty pamieci z telefonu, wtedy tez nie pokazuje mi miniaturek zdjeć ale już w samym folderze...jest jakaś możliwość zeby to zmienic?

RE: Jak zmienić rodzaj miniaturek zdjęć w folderach? - bqb - 28.12.2012 22:57

Jedyne wyjście, to podłączyć kartę do komputera przez jakiś czytnik kart na USB bez udziału telefonu.

RE: Jak zmienić rodzaj miniaturek zdjęć w folderach? - kosok86 - 28.12.2012 22:59

Pomogło dokładnie to co napisałeś. Po skasowaniu pliku Thumbs.db przeleciałem jeszcze zdjecia pokolei, wyszedłem z folderu i miniatuka juz była Cwaniak

Jak zmienić rodzaj miniaturek zdjęć w folderach? (rozwiązany) - peciaq - 29.12.2012 11:52

Wątek rozwiązany.