Problem z połączeniem internetowym z Orange - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Problem z połączeniem internetowym z Orange (/problem-z-polaczeniem-internetowym-z-orange-29335-t) |
Problem z połączeniem internetowym z Orange - Furiek - 25.12.2012 09:33 Witam Mianowicie mam taki problem że mam internet z orange i jest on na karte sim w netbooku od 2-3 dni internet nagle przestał działać tak jak działał poprzednio komputer stoi cały czas w tym samym miejscu lecz jak kiedyś filmy na youtube sie nie mialy potrzeby co chwile buforować tak teraz buforują się co 2 sekundy, pobiera mi po 7 kb/s gdy wcześniej ta prędkość była o wiele większa, jeżeli są jakieś pytania odpowiem na nie jak najszybciej się da i proszę o w miare szybką pomoc RE: problem z połaczeniem komórkowym - thermalfake - 25.12.2012 14:50 (25.12.2012 09:33)Furiek napisał(a): mam internet z orange i jest on na karte sim w netbooku Modem 3G wbudowany w netbooku czy osobny modem usb, jaki model ? Cytat:komputer stoi cały czas w tym samym miejscu lecz jak kiedyś filmy na youtube sie nie mialy potrzeby co chwile buforować tak teraz buforują się co 2 sekundy, pobiera mi po 7 kb/s gdy wcześniej ta prędkość była o wiele większa A to czasem pakiecik danych się nie skończył i operator obciął prędkość do następnego okresu rozliczeniowego ? Puszczanie filmików z YT może szybko taki transfer wykorzystać. Masz zainstalowany jakiś licznik danych i ile przysługuje miesięcznego transferu ? Cytat:jeżeli są jakieś pytania odpowiem na nie jak najszybciej się da i proszę o w miare szybką pomoc Tak, wykonaj test łącza - http://www.speedtest.net i wrzuć wynik, może być powtórzony. RE: problem z połaczeniem komórkowym - Furiek - 26.12.2012 07:18 wbudowany w netbooka jest, model nie wiem czy o to chodzi Broadcom 802.11n pakiet się jeszcze nie skończył a speedtest sie nawet sie uruchomic nie chce ten win7 na netbooku to był zły pomysł RE: problem z połaczeniem komórkowym - thermalfake - 26.12.2012 14:09 (26.12.2012 07:18)Furiek napisał(a): model nie wiem czy o to chodzi Broadcom 802.11n To jest moduł karty sieciowej bezprzewodowej. Cytat:pakiet się jeszcze nie skończył a speedtest sie nawet sie uruchomic nie chce ten win7 na netbooku to był zły pomysł Sam sobie tego nie mógł zrobić. Zarchiwizuj swoje dane i przywróć fabryczny system. |