Rozwiązany Ciągle zrywające się połączenie z Internetem przez zawieszający się router - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Rozwiązany Ciągle zrywające się połączenie z Internetem przez zawieszający się router (/ciagle-zrywajace-sie-polaczenie-z-internetem-przez-zawieszajacy-sie-router-29245-t) |
Ciągle zrywające się połączenie z Internetem przez zawieszający się router - pirox - 21.12.2012 18:06 Witam, od kiedy zainstalowałem Windows 7 mam problemy z moim ruterem, otóż problem wygląda tak ze przez jakiś czas wszystko jest ok, interenet wszystko chodzi cacy, aż dochodzi do momentu kiedy mój ruter się zawiesza i klapa, najpierw brak połączenia z internetem a potem nie można zidentyfikować sieci. Mój router to tp-link PS: kiedy jeszcze miałem XP wszystko chodziło cacy ;/ RE: Windows 7, zrywanie połączenia z internetem. - thermalfake - 22.12.2012 01:13 Proszę uzupełnić wątek o - model płyty głównej - model routera - wklepać do wiersza poleceń ipconfig/all Karta sieciowa w jakiś sposób traci połączenie z routerem tzn bramką (wyjście na świat internet po wan-ie) o adresie 192.168.1.1 Od interfejsu routera nie otrzymuje zwrotnej odpowiedzi (wysyłana co jakiś czas nawet jak nie korzystasz z internetu). Skoro jej nie otrzymuje system uważa to za brak bramki a tym samym za sieć niezidentyfikowaną. RE: Ciągle zrywające się połączenie z Internetem przez zawieszający się router - pirox - 22.12.2012 20:31 problem już rozwiązałem, po prostu wyłączyłem obsługę niektórych interesów takich jak: - AppEx network accelerator - protokół internetowy w wersji 6 - responder odnajdywania topologi warstwy łącza i juz jest wszystko ok. Okazało się ze Win 7 zbyt dużo pakietów naraz wysyłał do rutera a ten nie nadążał i sie zawieszał. |