![]() |
LCD, wyświetlanie w Windows 7 - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: LCD, wyświetlanie w Windows 7 (/lcd-wyswietlanie-w-windows-7-2922-t) |
LCD, wyświetlanie w Windows 7 - kolejkalinowa - 06.12.2009 22:37 Witam Upomniany przez moderatora postaram się nie popełniać wcześniejszych błędów. Sprawa dotyczy Windows 7 w wersji Home Premium i monitora LCD Eizo Flexscan S2231W, mam wrażenie, że ów monitor wyświetla dużo gorzej wszelkiego rodzaju teksty. Dużo mocniej świeci, przez co męczą się oczy. Monitor współpracuje z kartą graf. GeForce 9800GT 1GB DDR3/256BIT, ten sam monitor pracował bez zarzutów pod Windows XP Home Edition. Sterowniki do grafiki - najnowsze, monitor na standardowych sterach z Windows'a 7 bo na oficjalnych pozmieniało mi ustawienia i nie byłem wstanie przywrócić tych standardowych, a może wiąże się to z wgranymi profilami kolorów ![]() Pozdrawiam, mam nadzieje, że tym razem udało mi się spełnić wszelkie wymogi dotyczące zamieszczania postów na tym forum. ![]() RE: LCD, wyświetlanie w Windows 7 - szeregowy - 07.12.2009 01:11 Usuń swoje profile kolorów ; zainstaluj sterowniki do monitora ; zainstaluj oryginalne sterowniki ze strony nVidia i na koniec skalibruj monitor znajdziesz opcje w Control Panel\Appearance and Personalization\Display dodatkowo ustaw ClearType , co by się ładnie czcionki wyświetlały. RE: LCD, wyświetlanie w Windows 7 - MAciachPaN - 07.12.2009 12:12 Ja po prostu zmniejszyłem jaskrawość i kontrast i jest gitara ![]() |