Panel przedni nie działa, karta Realtek HD audio - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Panel przedni nie działa, karta Realtek HD audio (/panel-przedni-nie-dziala-karta-realtek-hd-audio-2912-t) |
Panel przedni nie działa, karta Realtek HD audio - newlee - 06.12.2009 18:56 Nie działa mi wogóle przedni panel, nie wykrywa ani słuchawek ani mikrofonu mimo że kable na płycie sa odpowiednio połaczone. Sterowniki mam najnowsze R2.37. Panel tylni działa bez problemu. RE: panel przedni nie działa karta Realtek HD audio - Milten - 06.12.2009 20:42 Pod "Zaawansowanymi ustawieniami urządzenia" w prawym górnym rogu sterownika Realteka masz ikonkę folderu, tam wybierasz opcje "Wyłącz wykrywanie gniazda panela przedniego". RE: panel przedni nie działa karta Realtek HD audio - newlee - 06.12.2009 21:26 (06.12.2009 20:42)Milten napisał(a): Pod "Zaawansowanymi ustawieniami urządzenia" w prawym górnym rogu sterownika Realteka masz ikonkę folderu, tam wybierasz opcje "Wyłącz wykrywanie gniazda panela przedniego". Sorry mówisz o sterownikach w wersji 2.37? możesz mnie nakierować bo naprawdę nie mogę tego znaleźć, a szukałem już wcześniej tego.... RE: panel przedni nie działa karta Realtek HD audio - Milten - 06.12.2009 21:56 Aj nie doczytałem, nie mam chyba wersji 2.37, w sumie nawet nie wiem, jaka to wersja jest u mnie, ot nakierowuje, jak to było zazwyczaj na Win 7 w moim i większości przypadków RE: panel przedni nie działa karta Realtek HD audio - newlee - 06.12.2009 22:11 A możesz sprawdzić jaką masz wersję sterowników, ewentualnie ją przesłać? Bo zależy mi na działaniu tego panelu, a w najnowszych sterownikach wogóle takiej opcji nie ma, z resztą w poprzedniej wersji jaką miałem, też nie było takich opcji... RE: Panel przedni nie działa, karta Realtek HD audio - szponder - 12.12.2009 19:23 Panel Ci nie będzie działał. Miałem to samo... moja płyta z Intela Karta G.Intel "ZWYKŁY"i panel działał. Teraz Mam Asusa z Realtek "HD"i nie działa. Czytałem gdzieś, że jeżeli masz kartę dz. zintegrowaną trzeba mieć też panel przedni z Jeckami do HD. Może to głupota, ale tak przeczytałem. RE: Panel przedni nie działa, karta Realtek HD audio - radasx - 20.11.2010 13:00 Panowie, mylicie się. po 1. sprawdź czy w audio masz podłączone do płyty głównej. po 2. w ustawieniach Realteka Zaawansowanych, ustaw wyciszenie tylnego panelu po 3. w ustawieniach Realteka Zaawansowanych, ustaw oddzielenie wszystkich gniazd po 4. po prawej stronie masz takie kółeczka z kolorami. naciśnij na zielony i ustaw słuchawki Napisz czy to coś pomogło RE: Panel przedni nie działa, karta Realtek HD audio - Kellendros - 07.02.2011 15:22 Miałem podobny problem. Wystarczy. Menadżer Realtek HD Audio -> Głośniki -> ustawienia złącza (wygląda to jak windowsowsk folder pod zawansowane ustawienia Audio) -> wyłącz wykrywanie panelu przedniego. u mnie pomogło RE: Panel przedni nie działa, karta Realtek HD audio - nieboraku - 08.02.2011 13:47 (06.12.2009 18:56)newlee napisał(a): Nie działa mi wogóle przedni panel, nie wykrywa ani słuchawek ani mikrofonu mimo że kable na płycie sa odpowiednio połaczone. Nie wiem, jaki masz BIOS ale sprawdz w BIOSie, czy masz ustawione dla przedniego panelu AC97 RE: Panel przedni nie działa, karta Realtek HD audio - Ache - 23.02.2011 17:25 (08.02.2011 13:47)nieboraku napisał(a):(06.12.2009 18:56)newlee napisał(a): Nie działa mi wogóle przedni panel, nie wykrywa ani słuchawek ani mikrofonu mimo że kable na płycie sa odpowiednio połaczone. W BIOSie powinien byc wybor HD Audio, albo AC 97.. To wszystko.. RE: Panel przedni nie działa, karta Realtek HD audio - AntoniG - 02.05.2011 10:36 Trzeba zrobić tak jak napisał Kellendros i zadziała. Panel sterowania - Sprzęt i dźwięk - Menadżer Realtek HD Audio - Ustawienia złącza (przycisk przypominający żółty folder pod napisem zaawansowane ustawienia urządzenia) zaznaczyć " wyłącz wykrywanie panela przedniego" |