![]() |
Windows 7 nie wykrywa woluminu F - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Windows 7 nie wykrywa woluminu F (/windows-7-nie-wykrywa-woluminu-f-2911-t) |
Windows 7 nie wykrywa woluminu F - djk_25 - 06.12.2009 18:29 Mam taki nie typowy problem z W7. Posiadam dysk twardy 160GB w laptopie Acer Aspire 4920G, podzielony na dwie partycje C: oraz D: Podłączony jest również zewnętrzny dysk twardy USB Toshiba 1TB o woluminie X: Dlaczego X? Właśnie w tym mam problem. Gdy podłączam jakikolwiek nośnik pamięci, w ogóle nie widać go w menu Mój Komputer, nie otwiera się również autostart. Dopiero jak zmienię wolumin na inny niż F, Windows wykrywa go. Zmieniam wolumin tak: PPM na Mój Komputer / Zarządzaj / Zarządzaj dyskami, i tu dopiero widać, że coś jest podłączone do komputera i ma wolumin F, gdy zmienię na inny, dopiero uruchamia się autostart i jest widoczny w menu Mój komputer. RE: Windows 7 nie wykrywa woluminu F - kyyarutek - 08.12.2009 12:39 Zdaje się, że ta litera dla woluminów jest celowo ukryta. Może system traktuje to jako starą partycję RECOVERY (którą najwyraźniej usunąłeś?) i ukrywa ją, żeby nie była zbyt łatwo dostępna z poziomu eksploratora. Rozwiązania problemu nie mam, ale jak znajdę to odpiszę. RE: Windows 7 nie wykrywa woluminu F - djk_25 - 08.12.2009 16:08 Dzięki za szybką odpowiedź. Partycji Recovery nie miałem, ponieważ z laptopem dostałem płytki z Vistą i sterownikami. Ale co do jednego masz całkowitą rację. W7 tak jakby celowo ukrywa wolumin F: Dziwna sprawa, więc proszę o jakieś pomysły. Ja też na bieżąco szukam w google rozwiązania. Dziekuję, pozdrawiam. |