Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Jak ustawić start poczty Windows Live z systemem? - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Jak ustawić start poczty Windows Live z systemem? (/jak-ustawic-start-poczty-windows-live-z-systemem-29053-t)

Jak ustawić start poczty Windows Live z systemem? - Ernet - 15.12.2012 13:41

Witam, co zrobić aby poczta email Windows Live uruchamiała się razem z systemem ( z autostartu ) ?
Dodam,że ( w lewym, dolnym rogu ), w folerze start - wszystkie programy, nie mam folderu "Autostart "

RE: Windows Live z autostartu. Jak ? - peciaq - 15.12.2012 17:46

Przypuszczam że we ustawieniach samego programu jest taka opcja.

RE: Jak ustawić start poczty Windows Live z systemem? - thermalfake - 15.12.2012 18:27

Wklejasz skrót WLM z pulpitu do ukrytego folderu
C:\Users\Nazwa_użytkownika\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup
a jak Ci się nie chce zmieniać ustawień dla ukrytych plików/folderów to kliknij w Start i wklej "shell:startup" gdzie wrzucisz link.

RE: Jak ustawić start poczty Windows Live z systemem? - Ernet - 15.12.2012 18:48

(15.12.2012 18:27)thermalfake napisał(a):  Wklejasz skrót WLM z pulpitu do ukrytego folderu
C:\Users\Nazwa_użytkownika\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup
a jak Ci się nie chce zmieniać ustawień dla ukrytych plików/folderów to kliknij w Start i wklej "shell:startup" gdzie wrzucisz link.
Bardzo dziękuję.

(15.12.2012 17:46)peciaq napisał(a):  Przypuszczam że we ustawieniach samego programu jest taka opcja.

No właśnie jest coś podobnego, ale zaznaczone nie działa zgodnie z moim oczekiwaniem ;-)

To forum, a raczej Wy jesteście wielcy Uśmiechnięty
Wszystko działa dokładnie, jak chciałem: właczam kompa-odpala się poczta Zacieszacz

RE: Jak ustawić start poczty Windows Live z systemem? - Ernet - 30.12.2012 11:21

Pomóżcie proszę. Korzystam z poczty Windows Live ( to już wiecie );-) Nie mogę jednak wysłac
mailem żadnych ( pomiejszone zdjęcia ) zdjęć, jako załączniku. Wyskakuje mi taki komunikat:
Usuń wiadomość e-mail z fotografiami, utwórz nową wiadomość i spróbuj ją wysłać ponownie.

"Serwer: 'www.poczta.fm'
Identyfikator błędu w programie Poczta usługi Windows Live: 0x8CCC0003
Protokół: SMTP
Port: 25
Zabezpieczenie (SSL): Nie "

Jak to naprawić ? Pewnie gdzieś w ustawieniach poczty ?