![]() |
Realtek HD Audio: nie działa mikrofon - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Realtek HD Audio: nie działa mikrofon (/realtek-hd-audio-nie-dziala-mikrofon-29025-t) |
Realtek HD Audio: nie działa mikrofon - MadHat - 13.12.2012 16:23 Cześć, Mam problem z mikrofonem. Konkretnie chodzi o to, że nie nagrywa, nie reaguje na głoś/dźwięk. Myślałem, że może to wina mikrofonu więc zakupiłem nowy ale okazało się, że dalej to samo. Problem tkwi w ustawieniach. Reinstalowałem sterowniki - nie pomogło. Nawet w między czasie formatowałem kompa i też nie pomogło. Problem występuje niezaleźnie od tego czy podepnę mikron w z tyłu czy w przedni panel. Przed chwilą zauważyłem, że w "Dźwiękach" mikrofon pokazuje oznaki życia ale co dziwne podczas odtwarzania muzyki... ![]() Płyta główna: "Gigabyte GA-970A-UD3" System: Windows 7 x64 Jakieś pomysły jak to naprawić? P.S. Czytałem setki wątków na temat problemów z mikrofonem na tej karcie dźwiękowej ale niestety nic nie przyniosło rezultatu. Pzdr. RE: Relatek Audio HD - nie działa mikrofon - thermalfake - 13.12.2012 21:27 Nagrywane w jakim programie ? Masz źle ustawione źródło dźwięku w opcjach stąd problem. RE: Relatek Audio HD - nie działa mikrofon - MadHat - 13.12.2012 21:34 W rejestratorze dźwięku Windows. Źródło dźwięki tzn gdzie bo nie bardzo wiem? |