Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Połączenie LAN możliwe tylko przy włączonym połączeniu Wi-Fi - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f)
+--- Wątek: Połączenie LAN możliwe tylko przy włączonym połączeniu Wi-Fi (/polaczenie-lan-mozliwe-tylko-przy-wlaczonym-polaczeniu-wi-fi-28974-t)

Połączenie LAN możliwe tylko przy włączonym połączeniu Wi-Fi - Woodman51 - 11.12.2012 22:45

Witam, mam problem z moim połączeniem internetowym.
Od pewnego czasu mój komputer nie widzi połączenia LAN, ale karta działa.
Co najdziwniejsze gdy mam podłączony kabel LAN i zaczne łączyć się z routerem za pomocą Wi-Fi, wówczas komputer nagle zauważa kabel i urządzenie jest aktywne nawet jak rozłącze się z siecią Wi-Fi.
Strasznie mnie to męczy i proszę o pomoc

Z góry dzięuję,
Woodman51

RE: Połączenie LAN możliwe tylko przy włączonym połączeniu Wi-Fi - thermalfake - 12.12.2012 18:17

Wklep do wiersza poleceń z uprawnieniami admina i uruchom ponownie.
reg delete HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Network /v Config /f
Przed tym jednak wykonaj sobie kopię rejestru bo nie wiadomo kiedy może się przydać.

RE: Połączenie LAN możliwe tylko przy włączonym połączeniu Wi-Fi - Woodman51 - 12.12.2012 20:14

(12.12.2012 18:17)thermalfake napisał(a):  Wklep do wiersza poleceń z uprawnieniami admina i uruchom ponownie.
reg delete HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Network /v Config /f
Przed tym jednak wykonaj sobie kopię rejestru bo nie wiadomo kiedy może się przydać.

Niestety bez skutku, kabel nie chce działać na mojej maszynie bez połączenia Wi-Fi.
Dodam, że wszystko działa poprawnie na 3 innych maszynach, także kabel wydaje mi się nie być wadliwy.