Połączenie z internetem i siecią - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Połączenie z internetem i siecią (/polaczenie-z-internetem-i-siecia-28956-t) |
Połączenie z internetem i siecią - baltazarpl - 11.12.2012 16:44 Witam Mam problem: Łączę się z internetem przez modem usb t-mobile. w drugim lapku łączę się z play'a. Mam router wifi. Chcę te dwa lapki połączyć ze sobą przez router aby w jednym z nich udostępnić drukarkę. To co udało mi się zrobić to bez problemu skonfigurować sieć i drukarka działa na obu lapkach. Każdy z nich może się łączyć z netem niezależnie. Problem pojawia się gdy na sprzęcie w win7 łączę się z netem i łącze się z wifi. Automatycznie połączenie z netem przestaje działać. Jest ciągle połączone ale nie odpala żadnej stronki, jak wyłączam połączenie wifi (to do wymiany plików, udostępnienia drukarki) net znowu działa bez problemu. Proszę o podpowiedź jak skonfigurować bo już wszystkie włosy z głowy wyrwałem Z góry dziękuję RE: Połączenie z internetem i siecią - Magnetar - 11.12.2012 16:54 Któreś połączenie musi być nadrzędne, a któreś podrzędne, reguluje się to metryką w ustawieniach połączeń, krótsza metryka czyli to połączenie będzie nadrzędne - słowo klucz "metryka" lub "metryka domyślna" szukaj na forum jest tego pełno. Chodziło mi oczywiście o metrykę automatyczną, sorka - ale robię tu dzisiaj przeciąg RE: Połączenie z internetem i siecią - thermalfake - 11.12.2012 21:03 Modemów milion pińcet sto dziewięścet. W sieci lokalnej i do potrzeb internetu jeden router wlan z funkcją 3g wystarczy do ogarnięcia całości np tp-link mr3220/3420. RE: Połączenie z internetem i siecią - baltazarpl - 11.12.2012 21:49 Szukam rozwiązania bez nakładu finansowego. Poza tym każdy z tych lapków ma niezależny dostęp do sieci... |