Rozwiązany Jak wyłączyć Windows Live Messenger? (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Rozwiązany Jak wyłączyć Windows Live Messenger? (rozwiązany) (/jak-wylaczyc-windows-live-messenger-rozwiazany-2892-t) |
Jak wyłączyć Windows Live Messenger? (rozwiązany) - wojtas - 05.12.2009 23:23 Jestem początkującym użytkownikiem komputera, denerwuje mnie live messenger, czy jest możliwość jego wyłączenia? RE: Windows live messenger - MAciachPaN - 05.12.2009 23:31 Da się go wyłączyć i to w bardzo prosty sposób. Otóż jak to zrobić: 1. Z 'traya' uruchom Windows Messengera. 2. Z otwartego okna programu wybierz Narzędzia a następnie Opcje. 3. Przejdź do zakładki Preferencje. 4. Odptaszkuj takie pozycje jak: Uruchom Windows Messengera przy starcie systemu i Zezwalaj na pracę w tle. 5. Zatwierdź zmiany klikając OK i zamknij Windows Messengera. 6. Gotowe! Po następnym uruchomieniu komputera nie powinien uruchamiać się już Windows Messenger. RE: Windows live messenger - wojtas - 05.12.2009 23:40 może to głupie pytanie ale jak wspomniałem, jestem początkujący, co to jest 'tray' RE: Windows live messenger - MAciachPaN - 05.12.2009 23:47 Koło zegarka masz taki pasek z ikonami i i tam będzie ikonka tego Windows Messengera. RE: Jak wyłączyć Windows Live Messenger - HrabiaHodon - 07.12.2009 08:31 Dodam, że można pozbyć się go za pomocą narzędzia Konfiguracja systemu, które uruchamia się za pomocą polecenia msconfig wpisanego w uruchom (win+r). RE: Jak wyłączyć Windows Live Messenger - wojtas - 07.12.2009 19:29 wielkie dzięki |