Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Odbiornik telewizyjny nie widzi wszystkich plików wideo w domowej sieci Wi-Fi - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Forum (/forum-1-f)
+--- Dział: Kosz (/kosz-3-f)
+--- Wątek: Odbiornik telewizyjny nie widzi wszystkich plików wideo w domowej sieci Wi-Fi (/odbiornik-telewizyjny-nie-widzi-wszystkich-plikow-wideo-w-domowej-sieci-wi-fi-28907-t)

Odbiornik telewizyjny nie widzi wszystkich plików wideo w domowej sieci Wi-Fi - bujaka777 - 09.12.2012 12:29

jak w temacie.
przez siec przegladam pliki (glownie video) na tv. problem w tym ze nie widzi wszystkich filmow a jeden folder nie pojawia sie w ogole. pliki sa ok. jak podlacze pendrive do tv to widzi filmy w kazdym rozszezeniu jakie posiadam.
chcialbym to rozwiaazac bo bylo by przyjemniej laczyc sie z kompem zamiast za kazdym razem przenosic film na pendrive.

RE: nie widzi wszystkich plików w sieci - thermalfake - 09.12.2012 17:23

Pliki video w jakim formacie, jaki TV i jaka wersja firmware. W jaki sposób robisz streaming do tv ?
Pisz wątki starannie.

RE: nie widzi wszystkich plików w sieci - bujaka777 - 09.12.2012 22:37

pliki AVI, MKV, WMV, nie widzi glownie MKV sa to pliki HD, mini HD i 3D mini HD
TV Panasonic TX-L47ET5B a gdzie sprawdzic firmware to ja nie wiem, ale dodam,ze aktualizowal sie jakos niedawno
stream do tv z kompa idzie przez wi-fi. siec domowa stworzona na technicolor.........hmmm........gdzie jest model?.............zaraz znajde...........moze to to........nie. wojek google mowi ze to to - Technicolor TG582n Uśmiechnięty

jesli chodzi o software version to pokazuje mi - 1261-10402 i aktualizuje sie sam jak jest w stanie spoczynku, wiec mu ufaz, ze to robi Cwaniak

RE: odbiornik telewizyjny nie widzi wszystkich plików video w domowej sieci Wi-Fi - rom3k - 13.12.2012 12:38

Rozumiem, że streaming robisz za pomoca programu Windows Movie Player? Że tworzysz biblioteke z filmami i pozniej na danym filmie klikasz PPM i opcja dodaj do Panasonic-TV? Jesli tak, to mamy ten sam problem, mkv w ogole nie chce wykryc mi program, tzn dodac do biblioteki. Jesli nie bedzie wyjscia to pozostaje tylko pendrive/dysk zew. lub ew. poszukac podobnego programu nadajacego obraz na inny odbiornik.