![]() |
Co polecacie do mycia ekranu tableta? (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Inne (/inne-11-f) +--- Dział: Hydepark (/hydepark-18-f) +--- Wątek: Co polecacie do mycia ekranu tableta? (rozwiązany) (/co-polecacie-do-mycia-ekranu-tableta-rozwiazany-28888-t) |
Co polecacie do mycia ekranu tableta? (rozwiązany) - LadyInBlue - 08.12.2012 14:34 Co byście polecili do mycia ekranu tabletu? W instrukcji pisze by nie używać żadnego detergentu, jednak sami wiecie jak jest z dotykowymi ekranami po pewnym czasie. Tak się zastanawiałam czy nie przetrzeć go szmatką nasączoną [lekko] płynem do mycia okien. RE: Co polecacie do mycia ekranu tableta? - peciaq - 08.12.2012 22:14 Bardzo dobry pomysł. Możesz nawet użyć tej takiej pacynki do okien, z gumową końcówką, ja tak monitor PC przecieram żeby był idealnie czysty. RE: Co polecacie do mycia ekranu tableta? - LadyInBlue - 08.12.2012 22:16 A nie zniszczy to warstwy przewodzącej? RE: Co polecacie do mycia ekranu tableta? - peciaq - 08.12.2012 23:15 Nie wiem szczerze mówiąc. Jeśli można porównać ekran tabletu do ekranu telefonu z dotykowym ekranem, to na tej podstawie mogę ręczyć że nic się nie stanie, o ile będzie to płyn do mycia okien, a nie czysty spiryt na przykład, bo takich agentów też już miałem. RE: Co polecacie do mycia ekranu tableta? - LadyInBlue - 08.12.2012 23:16 Szkoda czystego spirytusu na to ![]() RE: Co polecacie do mycia ekranu tableta? - thermalfake - 08.12.2012 23:40 Cytat:Obudowę należy czyścić miękką, suchą szmatką lub szmatka lekko nawilżoną roztworem łagodnego detergentu. Nie czyścić ekranu dotykowego za pomocą roztworów detergentów. Używam miękkich ściereczek z mikrofazy i to wystarcza. RE: Co polecacie do mycia ekranu tableta? - LadyInBlue - 08.12.2012 23:45 Właśnie kiepsko taka ściereczka radzi sobie ze śladem po bąblu powietrza jaki był między tą folią ochronną z nazwą producenta a ekranem. Co polecacie do mycia ekranu tableta? (rozwiązany) - Zguba25 - 12.01.2013 14:42 Wątek rozwiązany. |