Router USB TP-LINK TL-WN723N v.2.2 a Livebox - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Router USB TP-LINK TL-WN723N v.2.2 a Livebox (/router-usb-tp-link-tl-wn723n-v-2-2-a-livebox-28861-t) |
Router USB TP-LINK TL-WN723N v.2.2 a Livebox - kuucik - 07.12.2012 12:53 Cześć. Mam problem. Zakupiłem router usb tp-link TL-WN723N ver.2.2 zainstalowałem poprawnie wpisałem poprawnie klucz WEP. Program pokazuje ładne połączenie z Liveboxem natomiast na komputerze w prawym dolnym rogu jest ikona o mocy sygnału i wyświetla mi się wykrzyknik.Po wejściu w centrum obsługi pisze że 'Sieć niezidentyfikowana'. Nie wiem o co chodzi. Mówię z góry nie znam się na komputerach i byłbym wdzięczy jakby ktoś mi pomógł w prosty i zrozumiały sposób. Z góry serdecznie dziękuje i pozdrawiam. RE: Router USB TP-LINK TL-WN723N v.2.2 a Livebox - thermalfake - 07.12.2012 23:10 Cytat:Zakupiłem router usb tp-link TL-WN723N ver.2.2 To nie router ale najzwyklejsza karta sieciowa w formie dongle'a na usb. A tak najogólniej sprawdzić w Liveboxie czy nie jest ustawione filtrowanie adresów MAC kart sieciowych. Czyli podpinamy kabel do komputera, otwieramy przeglądarkę, wklepujemy adres 192.168.1.1 Po czym w zależności od wersji LB wygląda to mniej więcej ta - filtrowanie trzeba wyłączyć |