Problem z odzyskiwaniem systemu - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Problem z odzyskiwaniem systemu (/problem-z-odzyskiwaniem-systemu-2880-t) |
Problem z odzyskiwaniem systemu - skinnycreep - 05.12.2009 14:21 Mam taki problem,że nie mam dostępu do dalszych punktów odzyskiwania systemu niż dzisiejszy. Nawet jak zaznaczę żeby pokazał więcej punktów przywracania. W harmonogramie mam żeby tworzył punkt codziennie i jestem na uprawnieniach administratora (pełnych). Rzecz dotyczy systemu Windows 7 Ultimate x64 RE: Problem z odzyskiwaniem systemu - kyyarutek - 08.12.2009 12:49 U mnie to samo w 7 Professional 32bit... Chyba za dużo majstrowania z tweakerami, ale może ktoś ma lepszy pomysł? RE: Problem z odzyskiwaniem systemu - skinnycreep - 08.12.2009 13:11 Rzecz w tym że nie tweakuje systemu. Odzysk niby działa i na partycji z systemem mam miejsce, a jednak nie mogę przywrócić punktu np. sprzed 2 dni. Może jest jakieś ustawienie że system sam kasuje te dalsze punkty by zaoszczędzić miejsce na dysku. Sprawdzę np. funkcję oczyszczania dysku RE: Problem z odzyskiwaniem systemu - kyyarutek - 08.12.2009 13:17 U mnie system tych punktów w ogóle nie widzi. Tworzę punkt przywracania, a po restarcie go nie ma... xD... a miejsce zajęte... RE: Problem z odzyskiwaniem systemu - slawektor - 08.12.2009 13:45 Kliknij prawym przyciskiem myszy plik lub folder, a następnie kliknij polecenie Przywróć poprzednie wersje, Tak sprawdzacie? (05.12.2009 14:21)skinnycreep napisał(a): W harmonogramie mam żeby tworzył punkt codziennie i jestem na uprawnieniach administratora (pełnych). Jeśli plik jest modyfikowany kilka razy dziennie, jako poprzednia wersja zostanie zapisana tylko wersja aktualna w momencie tworzenia punktu przywracania lub kopii zapasowej. RE: Problem z odzyskiwaniem systemu - skinnycreep - 08.12.2009 13:56 Chodzi o funkcję Odzyskiwanie dostępną w panelu sterowania. Mi wyświetla tylko punkty z obecnego dnia,mimo że wiem iż tworzyłem ręcznie punkt przywracania gdy aktualizowałem sterownik obrazu a i tak nie mam dostepu i mozliwosci przywrócenia systemu do stanu sprzed aktualizacji display driver'a ,która zaowocowała pogorszeniem obrazu wideo RE: Problem z odzyskiwaniem systemu - slawektor - 08.12.2009 14:06 Zobacz w ten sposób np dysk c prawoklik właściwości poprzednie wersje, a jeszcze lepiej na folderze w którym masz te sterowniki. RE: Problem z odzyskiwaniem systemu - skinnycreep - 08.12.2009 14:07 Zrobiłem tak:prawy klik na dysk c i wyświetliło mi ,że nie ma dostępnych poprzednich wersji Problem ze sterami rozwiązałem przed chwilą. Odinstalowałem i zainstalowałem z płytki poprzednia wersję, która działała u mnie poprawnie ale wciąż problem z tym przywróceniem dalszym niż 1 dzień Właśnie sprawdziłem i mam o dziwo punkt z wczoraj,ale tylko on widnieje na liście nawet po kliknięciu na pokaż więcej punktów. Gdzież ten moim zdaniem dobry sposób rodem z XP z tym kalendarzem, wiecie o czym mówię Nie żebym znielubił Siódemkę i myślę że mój problem da się rozwiązać po prostu zmieniając jakieś ustawienia Ochrona włączona a miejsca ponad 1 giga i przed chwilą troszkę nawet zwiększyłem. Może to jakaś opcja,że system usuwa punkty starsze niż 1 dzień. Może ktoś wie o zaawansowanej konfiguracji przywracania? Właśnie widzę,że w panelu sterowania jest też Kopia Zapasowa/Przywracanie. Może to właśnie odpowiednik sposobu na modłę XP a Przywracanie robi tylko kopię zmienianych plików i ustawień gdy np. robimy aktualizację. Jeśli macie inne pomysły to piszcie. |