Rozwiązany Instalacja Windows 7 Home Premium 64-bit - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Rozwiązany Instalacja Windows 7 Home Premium 64-bit (/instalacja-windows-7-home-premium-64-bit-28757-t) |
Instalacja Windows 7 Home Premium 64-bit - tomaszns - 04.12.2012 12:35 witam mam pytanie posiadam system Windows 7 home premium 64bit recovery i chcę go przeinstalować na normalny,mam płytkę piracką w której nie potrzeba wpisywać cd-key'a ,a potrzebuję wpisać bo mam oryginalny , a więc można go jakoś aktywować jak już się zainstaluje ? czy może jakąś inną płytkę załatwić ? RE: Instalacja windows7 home premium 64bit - thermalfake - 04.12.2012 13:27 A masz pewność, że ta piracka kopia nie ma czasem od kogoś "wartości dodanej" w postaci syfu i złośliwego oprogramowania ? Załatw sobie normalnego legalnego OEM'a a nie jakieś przeróbki nie wiadomo skąd. RE: Instalacja windows7 home premium 64bit - tomaszns - 04.12.2012 13:34 więc tak : kupiłem 5 dni temu laptopa asusa i po 1. mam zainstalowanego tego recovery i przez to muli bo jest to ukryta partycja i jest pełno asusowskigo syfu 2. to jest 64bit a ramu jest 2Gb i się zastanawiam czy dokupić ramu i zostać przy 64bit czy zainstalować 32. jak możesz to doradź RE: Instalacja windows7 home premium 64bit - thermalfake - 04.12.2012 18:05 A jeśli tak sprawy się mają to i tak przywróciłbym system z recovery (F9). Zainstalował PC Decrapifier i pousuwał zbędności. Do tego zaaplikował szablon do optymalizacji usług z dopiskiem safe dla odpowiedniego systemu -> http://traxter-online.net/wp-content/uploads/2012/01/Domyslne-uslugi-windows-7.zip Od tego momentu system będzie brykał jak tygrysek. Ram bym dokupił. Jak zostaje kilkaset MB po odliczeniu nawet świeżynki to nie dziwota, że na x64 muli. RE: Instalacja Windows 7 Home Premium 64-bit - tomaszns - 10.12.2012 15:48 Zainstalowana już świeża 7 z oryginalnej płytki , wszystko hula i teraz mam zamiar dokupić RAM 2 x 4GB . Ale jeszcze szukam ile płyta pociągnie max ,ale jestem dobrej myśli, dzięki za porady Instalacja Windows 7 Home Premium 64-bit (rozwiązany) - Zguba25 - 10.12.2012 15:54 Wątek rozwiązany. |