Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Dźwięk klawiszy przy uruchamianiu laptopa - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Dźwięk klawiszy przy uruchamianiu laptopa (/dzwiek-klawiszy-przy-uruchamianiu-laptopa-28735-t)

Dźwięk klawiszy przy uruchamianiu laptopa - kamilx94 - 03.12.2012 08:25

Witam

Mam laptopa Lenovo. Od jakiegoś czasu gdy go uruchamiam i klikam w klawisz CTRL albo SHIFT to słychać taki dziwny dźwięk jakby dźwięk problemu. Dopiero jak kliknę jednocześnie na te dwa klawisze to już nic się nie dzieje. Na czym może polegać problem ?

Dodam, że wcześniej nigdy takiego problemu nie miałem.
Z góry wielkie dzięki Uśmiechnięty

RE: Dźwięk klawiszy przy uruchamianiu laptopa - rambit - 03.12.2012 14:06

Bufor klawiatury nie jest opróżniany na bieżąco, pewnie zainstalowałeś masę softu/sterowników (podejrzewam antywirus), który pożera zasoby kompa Uśmiechnięty
Inne wytłumaczenia to zalana klawiatura lub problem z dyskiem (bad sector też potrafi zawiesić kompa)

RE: Dźwięk klawiszy przy uruchamianiu laptopa - kamilx94 - 03.12.2012 19:22

tak, prawda. zainstalowałem sporo sterowników dźwięku i grafiki. można to jakoś naprawić ? odinstalować ?

RE: Dźwięk klawiszy przy uruchamianiu laptopa - rambit - 04.12.2012 07:34

Dziwne pytanieUśmiechnięty Sprawdź co żre zasoby, ile czasu się windows ładuje?

RE: Dźwięk klawiszy przy uruchamianiu laptopa - peciaq - 04.12.2012 14:20

Sterowniki możesz odinstalować programem Driver Sweeper. Posprzątaj te wszystkie co, jak sam twierdzisz, poinstalowałeś i zainstaluj po jednym, ale właściwym dla audio i video.

RE: Dźwięk klawiszy przy uruchamianiu laptopa - kamilx94 - 15.12.2012 22:45

zrobiłem jak pisałeś, nadal nic :/
jakieś inne pomysły ?