Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Problem przy włączaniu komputera - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Problem przy włączaniu komputera (/problem-przy-wlaczaniu-komputera-28664-t)

Problem przy włączaniu komputera - Merlas - 30.11.2012 14:35

Witam!
Mam problem otóż gdy włączam komputer to jak wyświetla mi się pulpit to zacina mi się ekran czasem pojawią się ikonki czasem nie. Ale zacina się i nic nie da sie zrobić. Gdy odpale komputer na trybie awaryjnym wszystko działa... Nie wiem co jest grane. Mogę tylko dodać, że przypadkiem wyłączyłem komputer "z palca" i właśnie po tym tak się dzieje. Proszę o pomoc!

RE: Problem przy włączaniu komputera - peciaq - 30.11.2012 16:36

Spróbuj użyć przywracania systemu.

RE: Problem przy włączaniu komputera - Merlas - 30.11.2012 16:41

Próbowałem ale jak przywróciłem system to zamiast pulpitu to miałem czarny ekran bez niczego xD

RE: Problem przy włączaniu komputera - rambit - 02.12.2012 13:44

ctrl+alt+del menedżer zadań, zakończ proces explorer.exe, plik->uruchom wpisz explorer.exe albo inny program.
możesz -jeśli Ci się uda wystartować menedżer zadań - wpisać msconfig.exe albo services.msc - i powyłączać podejrzane pliki. możliwe też, że nie startuje system bo w trakcie zapisu wyłączyłeś kompa i masz uwalony rejestr. wtedy musisz poszukać kopii rejestru w katalogu windows i albo uruchomisz sobie przywracanie Windowsa z płyty albo podepniesz twardziela pod innego kompa i spróbujesz nadpisać kopię rejestru -system.dat i podobne z rozszerzeniem .dat.
alternatywa to reinstalka Windowsa.

RE: Problem przy włączaniu komputera - peciaq - 02.12.2012 13:46

No tak, ale to trochę męczące resetować eksplorera przy każdym starcie systemu, nie sądzisz?

RE: Problem przy włączaniu komputera - rambit - 02.12.2012 13:50

edytowałem swój poprzedni post Uśmiechnięty