Rozwiązany Dezaktywacja Windows 7 - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Rozwiązany Dezaktywacja Windows 7 (/dezaktywacja-windows-7-28586-t) |
Dezaktywacja Windows 7 - JEDZUS - 28.11.2012 00:35 Witam, Mam oto taki problem. Posiadam klucz do Windows 7 Professional z MSDNAA, który parę dobrych lat temu użyłem. Niestety tydzień temu padł mi laptop na którym był użyty ten klucz, kupiłem nowy i zastanawiam się czy istnieje jakakolwiek możliwość dezaktywowania tego klucza na starym laptopie i przeniesienia go na nowy bez formatowania dysku na starym, gdyż jest to już niemożliwe. Proszę o pomoc. RE: Dezaktywacja Windows 7 - peciaq - 28.11.2012 00:52 Stary laptop nie działa, więc system na nim 'przepadł'. Wg mnie możesz normalnie zainstalować i aktywować system na nowym sprzęcie. RE: Dezaktywacja Windows 7 - JEDZUS - 28.11.2012 01:04 Niestety nie. Jak wpisuje klucz to ukazuje mi się informacja, że jest już w użyciu.. A dokładnie błąd 0xC004C020. RE: Dezaktywacja Windows 7 - thermalfake - 28.11.2012 01:17 W te ładne parę lat mogłeś już zakończyć studia a tym samym darmowy system należy się jak psu buda. Jeśli ukończyłeś naukę = koniec darmowego systemu, tzn możesz korzystać bez reinstalacji dożywotnio dopóki się nie wywali. Taki zapis w programie msdnaa. Odnośnie błędu - typ licencji MAK, zbyt duża ilość razy przeprowadzona aktywacja, jak się nie mylę w msdnaa jest to 10 razy na klucz i po tym dostaje się nowy pod warunkiem bycia studentem. RE: Dezaktywacja Windows 7 - JEDZUS - 28.11.2012 01:27 Dzięki, już napisałem do prowadzącego o udostępnienie nowego klucza. Dezaktywacja Windows 7 (rozwiązany) - Zguba25 - 28.11.2012 23:54 Wątek rozwiązany. |