![]() |
Rozwiązany Zmiana litery partycji - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Rozwiązany Zmiana litery partycji (/zmiana-litery-partycji-28582-t) |
Zmiana litery partycji - Devzan - 27.11.2012 19:39 Witam, napotkałem dziwny i bardzo dla mnie szkodliwy problem. Miałem dwie partycje - systemową C oraz dodatkową G. Po formacie C, G uległa zmianie na D. Jest to dla mnie wielki problem, gdyż miałem zapisane ściezki na G. Problemem dla mnie byłoby usuwanie partycji D i tworzenie G, dlatego mam pytanie - da się zmienić nazwę z D na G? RE: Zmiana litery partycji - thermalfake - 27.11.2012 20:59 A czemuż by nie. Wchodzisz do zarządzania dyskami (diskmgmt.msc), klikasz na interesującą partycję i opcja z ppm "zmień literę dysk i ścieżki". RE: Zmiana litery partycji - peciaq - 27.11.2012 21:02 W Zarządzaniu dyskami jest odpowiednia funkcja. ![]() |