Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Czy formatowanie partycji płytką z Windows nie usunie plików na innych partycjach - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Czy formatowanie partycji płytką z Windows nie usunie plików na innych partycjach (/czy-formatowanie-partycji-plytka-z-windows-nie-usunie-plikow-na-innych-partycjach-28539-t)

Czy formatowanie partycji płytką z Windows nie usunie plików na innych partycjach - BloodManXD - 26.11.2012 17:42

Witam. Mam następujące pytanie. A więc: zainstalowałem Windows'a 7 na innym dysku niż stary tyle że po starym zostały śmieci na dysku i chce się dowiedzieć czy jeśli sformatuję dysk z płytki Windowsa to pliki na innych dyskach pozostaną? ( z pozycji Windowsa się nie da ;/ )

Odp: Formatowanie dysku. - Maxim128 - 26.11.2012 18:38

Oczywiście. To co nazywasz dyskami to tak naprawdę partycje. Jak zainstalowałeś system na D to możesz spokojnie formatować C.

Wysłane z mojej Nokii 6310i

RE: Czy formatowanie partycji płytką z Windows nie usunie plików na innych partycjach - peciaq - 27.11.2012 00:03

Z tym że jak na C coś poinstalowałeś, to po przeinstalowaniu systemu to będą tylko nic niewarte pliki, które trzeba będzie wyczyścić, a instalacje porobić od nowa, pamiętaj o tym.