Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Instalacja systemu z MSDNAa na laptopie z fabrycznie zainstalowaną inną wersją - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Instalacja systemu z MSDNAa na laptopie z fabrycznie zainstalowaną inną wersją (/instalacja-systemu-z-msdnaa-na-laptopie-z-fabrycznie-zainstalowana-inna-wersja-28517-t)

Instalacja systemu z MSDNAa na laptopie z fabrycznie zainstalowaną inną wersją - Menos - 25.11.2012 13:43

Mam kupionego nowego lapka Hp Compag Presario CQ57. Ma system Windows 7 Home Premium... Ale tak dziwnie skonfigurowany że nie moge zmienić ani hasła administratora , mimo tego że nim jestem. Z msdna sciagnąłem orginalnego win7 Proffesional 64. Czy moge przeinstalować system bez obawy że narusze gwarancje? i skąd moge ściągnąc wsztstkie sterowniki i bajery od hp żeby było tak jak powinno być. Z programami od Hp ( Hp support Assistant i inne takie)

Odp: Instalacja nowego win7 - Maxim128 - 25.11.2012 14:00

Raczej możesz. Sterowniki Windows pobierze Ci sam a jak nie to sprawdź w internecie. A programy ze strony HP, choć uważam że są zbędne.

Wysyłane z mojego GOCLEVER TAB I71 za pomocą Tapatalk 2

RE: Instalacja nowego win7 - thermalfake - 25.11.2012 15:18

Są różne modele Presario CQ57. Więc udaj się na stronę http://www8.hp.com/pl/pl/support-drivers.html wklep Twój model, wybierz system 64 bitowy. Ściągnij sterowniki, może być niewielki problem z wlan'em bo na stronie moze być kilka różnych wersji od różnych dostawców. Z dodatkowego oprogramowania warto zainstalować Power Manager (zarządzanie energią, kwestie przełączania grafik), On Screen Display (komunikaty na ekranie przy wciskaniu klawiszy funkcyjnych). Gwarancji nie utracisz instalując niefabryczny system. Proszę poczytać warunki gwarancyjne. Reklamować sprzęt także można nie tylko z tytułu gwarancji ale i także niezgodności towaru z umową u sprzedawcy (ustawa konsumencka).