News Windows 7 najpopularniejszy, a Linux wyprzedza Windows 8 - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Windows 7 (/windows-7-4-f) +--- Dział: Newsy i aktualności o Windows 7 (/newsy-i-aktualnosci-o-windows-7-6-f) +--- Wątek: News Windows 7 najpopularniejszy, a Linux wyprzedza Windows 8 (/windows-7-najpopularniejszy-a-linux-wyprzedza-windows-8-28421-t) |
Windows 7 najpopularniejszy, a Linux wyprzedza Windows 8 - Portator - 22.11.2012 15:56 Zaprezentowany miesiąc temu system operacyjny Windows 8 nie wywołał zbyt wielkiego entuzjazmu i fali zakupów. Nowy interfejs użytkownika oraz inne zmiany odpychają użytkowników poprzednich wersji oraz innych systemów - jak widać na wykresach, jest ich naprawdę wielu. Najnowsze statystyki opublikowane przez serwis Net Applications pokazują, że najpopularniejszym systemem operacyjnym z udziałem około 46% jest wciąż Windows 7. Kolejny na liście znalazł się system Windows XP z udziałem wynoszącym około 39%. Staruszek z 2001 roku najwidoczniej nie zamierza szybko schodzić ze sceny, jednak całkowity upadek dawnego króla jest nieunikniony. Na trzecim miejscu znalazł się kolejny produkt Microsoftu - wielu czytelników zapewne zastanawia się, o jakiej wersji systemu Windows mówimy... Nie jest to na pewno bardzo młoda "Ósemka", więc jedynym kandydatem pozostaje Vista z 5% udziałem w rynku. Kolejne miejsca zostały zajęte przez różne odmiany oprogramowania Mac OS X od Apple, zaś pozostałe 3% zarezerwowano dla innych systemów. Najnowszy produkt Microsoftu zajął ósme miejsce z wynikiem ledwo przekraczającym 1%. Warto wspomnieć, że system Windows 8 "zagarnia" mniejszą część rynku niż różne odmiany Linuksa. Źródło: Softpedia / Net Applications RE: Windows 7 najpopularniejszy, a Linux wyprzedza Windows 8 - House - 26.11.2012 11:55 8 dopiero co wystartowała. Ludzie jeszcze nie skorzystali z Oba Ma w plusie zatem mało kto ma tablety co przenosi się na małą popularność systemu RE: Windows 7 najpopularniejszy, a Linux wyprzedza Windows 8 - thermalfake - 28.11.2012 23:07 Jak tak dalej pójdzie to do przeglądania forum wystarczy mi monitor, mysz+klawiatura, adapter hdmi i smartfon np 4 rdzeniowy z androidem. Bardzo dobre rozwiązanie w przypadku "tanich" zestawów. I coś czuję po kościach takie rozwiązanie będzie się propagować. |